От х:

Днес в x:

Фалшиво слънце прогони хасковлии от центъра

Хасковлии малко се порадваха на слънцето

Обещаното от синоптиците слънце днес се оказа такова, от което и магаретата мрат. Хапещия студ се усещаше през дрехите още по време на най-силното слънценапичане, в периода 11-13 часа. Макар че по това време термометрите трябваше да гонят 10-те градуса от устата още излизаше пара, а нощно замръзналите калища така и не бяха отпуснали. Все пак слънчевата гледка изкуши хасковлии да населят центъра, а още повече - ледената пъэрзалка. Там наистина на обедната смяна бяха забелязани десетки, може би стотици души, като някои чакаха да се поосвободи за следващата сесия.

Малко след 2 часа обаче не само вече нямаше чакащи, ами и повечето от пързалящите предсрочно бяха прекратили платения си час , за да побързат да отидат на топло. Хапещият студ се усещаше дори през ръкавиците. Изпразнени откъм клиенти бяха и заведенията отвън, дори и специалните вънка-вътре места - кътовете за пушачи. Колкото и да бяха затваряни отстрани/но не и отгоре/ седенето в тях повече от 15 минути оставяше усещането за фризер. Не помагаха и уж сгряващите фасове.
В резултат към 15.30 часа хасковския център се бе изпразнил от съдържание.

Единствените изключения бяха пред някоя и друга Лафка, където мечтатели за бърза печалба настървено триеха талончетата на националната лотария. Други пък купуваха по цели пачки, като в сделката влизаха и последните налични левчета, някои от които предназначени за подаръци, други за покупки на храна, чу репортер на Haskovo.net. На полубългарски, комарджийки от близко село се окуражаваха, че „залогът” не само ще се възвърне, но ще остане и за фонда „и аз съм човек”. Интересното бе, че пред една от Лафките-срещу бутиците над реката бяха паркирали цели две кърджалийски коли, които купуваха лотария като невидели. Едното „К” проговори на недружелюбен оркски, но другото благоволи да обясни, че в момента в техния град нямало билети. За сметка на това пък точно днес хасковските Лафки получили зареждане и активно продаваха билетите за рая на големите пари.


Г.Христов

Сковаващият студ предизвика доста инциденти на пързалката

Тя бе препълнена с деца...
които тренираха за следващата Албена денкова

Към 2 часа обаче студът започна да ги прогонва
Останаха само мръзнещите пред Лафка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ba
    bai spiro_1421512304
    21 0
    18:27, 17 яну 2015
    Браво, Христов! Ще получиш бонус от Пеевски!
  • 2
    Гр
    градски
    18 0
    18:54, 17 яну 2015
    А бе,Христов тази последна снимка стига си я пускал вече!Ако нямаш други ще ти намерим.
Последни новини