От х:

Днес в x:

Чудо невиждано: 12 свободни места в Старческия

Цели 12 свободни места има към настоящия момент в Старческия дом в Кенана. Това не се е случвало от много години, обикновено за настаняването там се търсеха връзки, чакаше се се месеци, а капацитетът от 190 места бе изпълнен до краен предел. Това съобщи за Haskovo.net директорът на дома Вълко Пехливанов. Той уточни, че 12-те свободни места са наполовина за мъже и за жени. Пехливанов допълни, че е приготвена отделна стая за екстремни случаи през зимата – бездомници и клошари, останали без покрив при пожар или наводнение и други бедствия. Запазената стая била с пет легла и може да е единствения вариант при бедствие предвид факта, че в общината няма изграден Кризисен център за подобни случаи.

“Издали сме 4 настанителни заповеди през последните дни. Предстои възрастните хора да се нанесат. Има подготвени още 6 заповеди за настаняване, които също ще са факт в близките дни. Последните 6-има желаещи чакат от миналия месец. Няма особен наплив и дълъг списък с чакащи”, обясни шефът на хасковската социална служба Йозджан Мехмед. Той е категоричен, че хората му максимално бързо обработват документите.

“Толкова свободни места в Старческия дом наистина е малко необичайно. Може би се дължи на факта, че само през ноември там имаше 11 смъртни случая. Но по принцип държавната политика е да се върви към закриване на тези заведения и хората да се настаняват в по-малки центрове, с по 10-15 потребители”, обясни социалният шеф.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    11
    11111111
    31 -3
    13:25, 19 дек 2014
    Приюти за кучета се правят, а за възрастните хора ще се закриват старческите домове. Явно добрата грижа за възрастните от политиците ни е спомогнала тези 12 легла да се освободят.....
  • 2
    Гр
    гражданин
    24 -1
    13:33, 19 дек 2014
    имайки предвид състоянието сегашно и бъдещо на държавата трябва в единия и край да се строят жилища за безпризорни деца без родители а на другата страна старчески домове -е това ще е държавата
  • 3
    Ve
    verato
    1 -1
    13:44, 19 дек 2014
    този мошенник въльо още ли го държат той ги окраде всички старци
  • 4
    Чу
    Чудо на чудесата..
    3 -1
    13:44, 20 дек 2014
    За какво са ни старчески домове, като по селата има толкова ПРАЗНИ къщи а в градовете толкова ПРАЗНИ апартаменти? Децата на старците са в Европа и Америка. В повечето случаи, децата и внуците там, си плащат на старците тука за да им пазят къщите и апартаментите. Ама това не е анализ за Балами! Махай материала!
  • 5
    Дъ
    Дънди
    0 0
    17:10, 20 дек 2014
    Здрасти бе Въле,как си приятелю - наборе,как е караш?Дали ще доживеем до такива старини,че ти още да си шеф, за да си запазим места.
Последни новини