От х:

Днес в x:

Осъдиха „реформатор” за купуване на гласове в Хасковско

Полицията атакува махалите още преди изборите

Първият осъден за пазаруване на гласове в изборния ден в Хасковско стана факт в петък следобед. Тогава районният съд в Свиленград осъди 29-годишния Стоян Манолов на 1 година пробация и 5 хиляди лева. Манолов бил задържан към края на изборния ден на 5-ти октомври, като в него е намерен списък от над 100 имена на свиленградчани. Някои от тях са свидетелствали, че дилърът ги е навивал да гласуват за конкретна политическа партия, срещу възнаграждение. То било различно, в зависимост от социалния статус на купувания, но средната миза била 50 лв.

Случаят бе пътвърден от полицията. Според тях, до внезапната проверка в ромската махала на Свиленград се стигнало след подаден сигнал, че различни лица осъществявали покупка на гласове в полза на ПП ГЕРБ. Мигновено изпратената оперативна група наистина засякла коли и хора, но се оказало че те не работят за Бойковата партия, а за Реформаторския блок. Във всички проверени лица са намерени брошури и агитационни материали на Реформаторите, а в Стоян-списък с отбелязани имена. Хората пък заявили, че тези ги убеждавали да си пуснат гласа за бюлетина №7, обяснявали на ромите как точно да направят това, и им обещавали незабавно плащане. 29-годишният Манолов пък бил един от тарторите на ромската Махала в Свиленград и по неофициална информация се изявявал в това си амплоа и на предишни избори. Не е ясно дали Манолов се е признал за виновен, но събраните доказателства са преценени като достатъчни от съда за налагане на присъдата.

По данни на разследването има и други лица задържани за купуване на гласове, но делата срещу тях не са завършени.

Припомняме че дни преди вотът на 5-ти октомври, части на жандармерията атакуваха ромските махали в Хасково и Симеоновград по подозрение за купуване на гласове. Бяха задържани 17 души, за мнозинството от които се смяташе, че извършват търговия и агитация в полза именно на РБ, но нищо недвусмислено не бе доказано и лицата бяха освободени. От Блока и в Хасково и на национално ниво остро отрекоха да имат нещо общо с приписваните им обвинения.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ст
    стзагорец
    16 -8
    19:38, 12 окт 2014
    ярак ли си,тъпак ли си/все едно е!/,но щом дращиш на маймуница-ти си хептенбунак!BLOCKED !


  • 2
    Ст
    стига
    12 0
    19:57, 12 окт 2014
    с тия пробации...
  • 3
    Но
    новозагорец
    10 -7
    20:46, 12 окт 2014
    стзагорец, да тта *** в **** тесни. Ти кьорав ли беше, че гьола дълбок беше.
  • 4
    29
    29503
    15 -1
    14:24, 13 окт 2014
    Навързани са като черва от горе до долу. Никой не ще да разобличава никого- нали ще спре кранчето и към него......
  • 5
    За
    запознат
    11 -2
    19:55, 13 окт 2014
    Кмета е за затвора и конфискация на цялото му имущество сина му е един некадърник Но има голям чадър но рано или късно ще го духне вятъра
Последни новини