От х:

Днес в x:

Гонят съпрузи, обвинени в побой и секстормоз от дъщерите си

Камелия ще бъде майка на сестра си, след като истинската не иска

Съпрузи трябва да напуснат до края на месеца апартамента си в общинските жилища на ул. Георги Кирков, след като бяха обвинени от 3-те си дъщери в побой, тормоз и секстормоз. Той се стоварил с пълна сила върху най-малката, 16 годишната Анелия *, която постоянно живеела с майка си Галина Колева и пастрока Димо Ралев. От лошо отношение и неразбирателство се оплакват и по-големите и вече пълнолетни дъщери Весела и Камелия. Каките обаче се спасили поединично, но 10-класничката Анелия нямала такъв шанс. Години наред трябвало да търпи издевателства. Неведнъж се появявала пребита, а в един случай особено зверски - с дъска за рязане на хляб. Твърденията й са потвърдени от районния съд, който на два пъти определя тинейджърката като дете в риск и постановява попечителството й да премине към най-голямата сестра - 26-годишната Камелия. Тя пък от години е поела ролята на майка за средната сестра - 21-годишната Весела. В момента и трите момичета живеят при баба си в апартамент в Орфей и се надяват самите те да получат общинско жилище, защото настоящият им дом се пука по шевовете. Тях може и да не ги огрее, но извеждането и на последното дете в семейството отнема основанието, на което преди три години общината дава жилище на Галина като многодетна майка. Затова общината не продължава договора им и предупреждава майката и нейния семеен партньор да се изнесат до края на септември.

Случаят е част от започналото извеждане на некоректни обитатели на общинските жилища. Поради високия обществен интерес към въпроса с тези жилища, потърсихме общината за изясняване на критериите, по които става настаняването или гоненето на обитателите им. В първия случай, за който ви разказахме на 11.09, на улицата остана семейство с 5-годишно дете заради подписка срещу тях от страна на другите обитатели на входа. До края на септември напуска и жена, която явно вече не е социално слаба, след като си купила къща в Гарваново. Третият случай е с трите сестри.

На 28 август най-голямата Камелия подава жалба до общината, възмутена, че на майка и е дадено жилище да отглежда децата
си, които обаче са избягали оттам, точно заради невъзможност да понасят тормоза вкъщи. Още през февруари 2013-та средната сестра Весела се изнася при тогавашния си приятел, тъй като не можела да издържа повече. После се разделила с гаджето, но категорично отказала да се върне при майка си и се пренася при каката Камелия и баба си. Нямало как да вземе и Анелия, пък и нямала право – тогава момичето било малолетно. Така целият домашен тормоз се стоварил върху най малката. Продължавал месеци, за да се стигне до случай, в който една вечер Анелия се появила при сестрите си смазана от бой, с хематоми и отоци по цялото тяло и в състояние на пълна истерия. „Беше бита с дъска за рязане на хляб, а после е накарана да стои гола с вдигнати над главата си ръце. Всеки път, когато ги спускала, получавала нови удари“, разказва Камелия, която година по-късно още си спомня всеки детайл. Анелия разказала, че това й причинил приятелят на майка й, а самата родителка дори одобрявала. С нищо не се намесила да защити детето си. При това се случвало често - била нееднократно пребивана за дребни провинения, от рода на това, че се е целувала с приятеля си или закъснявала вечерта. Анелия хвърлила дори още по-тежки обвинения към пастрока Димо Ралчев – влизал докато била гола в банята, пробвал да я опипва. При всяко оплакване майката взимала страната на дългогодишния си партньор, като отказвала да вярва на обвиненията.

Пребиването с дъската за хляб обаче преляла чашата на търпението у големите сестри и тяхната баба. След сезиране на институциите започнала проверка от Агенция закрила на детето, която впоследствие завела дело по член 28 от Закона за закрила на детето. Преценено било, че 16-годишното момиче е в риск и съдът постановил Камелия да й бъде настойник в следващите 6 месеца. След изтичането на този срок актуална проверка на социалните установила, че родителите са трайно дезинтересирани от детето си - нито веднъж не били потърсили контакт с него през този период. За тази половин година за него се е грижела единствено кака му, която задоволявала адекватно всички негови материални и духовни потребности. Последвало ново дело, в което Анелия трайно е прехвърлена на кака си, която ще и е настойник до навършване на пълнолетие. Що се отнася до насилника, срещу него стартирало наказателно дело, но според Камелия то е спряно. И може би думите на майката Галина обясняват защо.

Потърсена за коментар от Haskovo.net Галина Колева изцяло оневини Димо Ралчев по всички обвинения в тормоз и побой. За „онзи“ случай заяви, че тя лично пребила детето си. Димо само от време навреме я наказвал, но без бой, и според майката имала защо. Последваха обвинения, които дори не се чуват за непознати, камо ли от майка към родно дете. Малката крадяла, бягала от къщи, изнасяла ценни вещи на семейството, но взимала и от училище. Била конфликтна и не проявявала уважение. Не се съобразявала с нищо и никого. Бягала често от дома и стигала чак до Кърджалийско и Момчилградско. На въпроса заслужава ли все пак такова отношение и особено такъв бой, отговорът бе, че сигурно имало защо. Галина се оплака, че никой не е търсил нейното мнение по случая. На напомнянето, че има две съдебни решения, майката изненадващо заяви, че никой не я е уведомил, че се води дело. В крайна сметка не се впечатли кой знае колко. По всичко личи, че Галина Колева Георгиева е прежалила и децата, и общинското жилище. 40 и няколко годишната жена си търси квартира, а отскоро е започнала работа. Продължава напред с настоящия си партньор. Съгласи се да бъде цитирана, но отказа да бъде снимана. Каза, че било, каквото било и стига толкова.

Дъщерите също продължават напред. При липсата на бащинска опека заради постоянните раздели на майка си са свикнали да се държат една за друга. Надяват се само на малко късмет – свой дом, където да могат поне да поканят някого на гости. На този етап нищо повече не им трябва.

Г. Христов

*Името на детето е сменено

Заради бягството на дъщерите, общината ги гони от общинското жилище на "Георги Кирков"
Съдебното решение с което съдът отнема дъщерята от майката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (46)

  • 1
    Se
    selqnina
    45 -2
    19:41, 18 сеп 2014
    Познавам Камелия и Весела... много приятни и възпитани дами са... Жалко че имат такава скапана майка дето от години им трови живота... Тук е разказана една малко част от историята на тази момичета.Сега е ред на съда и прокуратурата да се самосезират и да ги осъдят и майката и мъжа и. Да се изплати на Камелия сума за грижата която поема и за малката си сестра и за Весела която тя и баба и са изледали....
    • Ма
      майка
      14 -14
      20:19, 18 сеп 2014
      Весела не е отгледана от сестра си Камелия, а от БАЩА СИ И НЕГОВАТА ЖЕНА. До 18 годишна възраст Весела живееше при тях, а не при Камелия. Най-малката се казва Антония, а не Анелия.Познавам лично хората - бащата на Весела и неговата жена, които бяха против и искаха да я предпазят от майката Галя.Бяха отнети правата на майката Галя и бяха дадени на нейния баща, който се грижеше за нея заедно с неговата съпруга, която е била заплашвана от Димо Ралчев и от майката Галя. Камелия редовно ходеше на гости у тях и беше приемана нищо, че е дъщеря от бащата на Весела. Дано си получат Галя и Димо заслуженото.....
    • То
      Точния
      4 -9
      20:20, 19 сеп 2014
      Абе селянин прост,защо се изказваш неподготвен ? К... Виж коментара
    • То
      Точния
      6 -6
      20:20, 19 сеп 2014
      Абе селянин прост,защо се изказваш неподготвен ? Къде ги видя тия ,,дами''?????? А-А-А това Кимелия ли е??-дето не може да си вдигне гащите от АБОРТИ ,и е на сервизно обслужване при гинеколог всеки месец,щото и се изредиха всичките ******и от Х-во.Браво голям пример е ,и възпитание ще налага... Те целия им род са образували винаги интриги и скандали ,а когато няма с кого , се ръфат помеждуси.Вероятно и този случай е подобен !Жалки смешници !
    • Sp
      spam
      3 -1
      14:21, 20 сеп 2014
      "майка"- Не случайно пише че името е сменено..ама нали си много компетентна повече от умна да изпъкнеш, не че има пред кого...
      "точен" Не си много точен, само така си мислиш, бе да има клюка и интрига па каквото иска да става, малки сиви тесногръди човечета сте Вие двамата.
    • An
      anita_1411214405
      2 -1
      14:59, 20 сеп 2014
      Точния..теб не разбрах само какво те интересува кой колко аборта е правил или с кой се е ебал..ти да не би да си им светил че си пишеш много компетентен по темата.много обичате да приказвате с гъзовете си,но вас самите не се поглеждате какви боклуци сте.
  • 2
    Жа
    Жалко
    27 0
    19:52, 18 сеп 2014
    че има такива майки, като тази на тези момичета. Даже не бих я нарекла майка.Дано тези момичета имат късмет в живота и да постигнат това, което желаят.
  • 3
    Ма
    майка
    23 -7
    20:03, 18 сеп 2014
    Весела докато навърши 18 години живееше при баща си и неговата съпруга в село Подкрепа. Майка й и този Димо я караха да изгони съпругата на баща си... Баща й не я изоставил Весела. Дори, са приема Камелия на гости /тя не е дете от бащата на Весела/. Когато имаха малко бебе, бащата на Весела и съпругата му, същият този Димо Ралчев ги заплашваше по телефона и посред нощ е влизал със взлом в тези хора. Същият този Димо Ралчев е лежал в затвора за кражба на кола. Карал е и Весела да краде. Весела има къде да живее, просто тя си има баща, който се е грижил за нея, който я отгледа заедно със съпругата си и никога не е била лишена от дом, от грижи. А най-малката сестра на Камелия и Весела се казва Антония, а не Анелия. И отдавна трябваше Галя майката и този мъж да си получат заслуженото. Това не са хора, как може една майка да позволи на мъж, какъвто и който да е той да се държи по този начин с дъщерите й. И трите й дъщери са от различни мъже...
    • Nq
      nqkoq
      33 -1
      21:24, 18 сеп 2014
      Госпожо..името на детето нарочно е променено..не е нужно да го казвате защото сте ги познавали.аз също ги познавам но не кометирам допълнителни неща..щом на са ги казали може би не е имало нужда.
    • Оч
      очевидец
      11 -12
      07:41, 19 сеп 2014
      Теодоро,само ти можеш така подробно да описваш всичко,но и ти беше една от причините Весела да не живее с баша си в Подкрепа-ти направи всичко възможно за да я изгониш и да прибереш децата си при теб и Росен,които също са от различни мъже,затова по добре си затваряй устата
  • 4
    Kg
    kgvjnsiogjvo
    16 -2
    20:18, 18 сеп 2014
    Za vesela tezi dumi maika i bashta ne sashtestvuvat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Ма
      майка
      13 -9
      20:23, 18 сеп 2014
      Лично познавам бащата на Весела и жена му, която беше тормозена от Весела и след това от този Димо и се опитваха да я изгонят заедно със малко бебе на ръце, което се пада сестра на Весела. Че Весела не е виждала сестра си може би от 4 години. Весела до 18 годишна възраст живееше при тях двамата, при баща и неговата жена и бих могъл да кажа, че я гледаха и глезиха като принцеса, за да не се чувства липсата на майката. Тя сама пожела да иде при майка си, защото при баща си и неговата жена имаше контрол. Баща й и жена му я отгледаха и се грижеха за Весела от малка и често приемаха Камелия /най-голямата/ в къщата си на гости и то със дни. И трите сестри - Камелия, Весела, Антаноия /не Анелия/ са от различни бащи.
    • Ма
      майка
      20 -4
      21:41, 18 сеп 2014
      Имената нямат значение, кой кого е гледал няма значение. Факт е, че Галя като родител не е направила така, че да защити собствените си деца. Познавам бащата на Весела, познавам и жена му и бих казал, че не е имала тормоз от тяхна страна, напротив. Сега само съдът може да реши кой с какво как защо е виновен и кой какво е направил. Няма смисъл да се упрекват и хората, които са се грижили и отгледали Весела Камелия или другата им сестра.....
    • Фг
      фгйб
      0 0
      11:22, 23 сеп 2014
      Айде борбата кой най- много знае за хорския живот да започне!
    • Фг
      фгйб
      0 0
      11:22, 23 сеп 2014
      Айде борбата кой най- много знае за хорския живот да започне!
  • 5
    Kg
    kgvjnsiogjvo
    13 -1
    20:23, 18 сеп 2014
    zaradi greshkite na roditelite ,patqt decata ... no vsi4ko se vrushta !
  • 6
    ..
    ......
    12 -9
    20:45, 18 сеп 2014
    Тук не става въпрос как е живяла Весела кой я е отгледал и т.н. Познавам лично тези хора и знам цялата история в коментарите на тази "майка"няма и капка истина защото и тя беше от тези които тормозеха и Весела и Камелия няма да те споменавам коя си да не те излагам повече....
    • Ма
      майка
      13 -4
      21:43, 18 сеп 2014
      ..... надали познаваш тази история по-добре от потърпевшите и хората, които са се сблъсквали с димо галя и техните постъпки...
    • Оч
      очевидец
      13 -9
      07:45, 19 сеп 2014
      ами че лудата Теодора я знаим всички,и как пък точно под псевдонима "майка" се прикрива,цялото семейство изпокара и половината Подкрепа
    • То
      Точния
      6 -6
      20:31, 19 сеп 2014
      Росене ,Росене що не питаш отворената си на много места жена,как скача от профил на профил във Фейса и търси ли търси бройки ,докато ти ринеш лайната или си на Гереня с кравите!
  • 7
    Ме
    мели
    6 -1
    21:12, 18 сеп 2014
    Да камелия има и още една сестра тя е на 18г. , но не я е погледнала вече 3 години и дори не я е питала как си. Макар че това е съвсем друга история.
    • Ма
      майка
      11 -7
      21:19, 18 сеп 2014
      Мели, не знам за кого ме мислиш или не ме мислиш. Но, тук става въпрос за отношението на родната й майка спрямо Весела и другите й сестри... Весела не е тормозена нито от баща си нито от жена му. Защото аз също мога да говоря с факти, истини, документи. АЗ СЪМ БАЩАТА НА ВЕСЕЛА и я отгледах от шест годишна и Весела да дойде или ти лично в очите ми да кажеш как ще позволя докато тя живееше при мен и жена ми я да тормози.
    • Ма
      майка
      12 -7
      21:23, 18 сеп 2014
      Мели, с какво жена ми е тормозила Весела и Камелия? С това, че идваха в къщата където живеехме и замяраха с камъни жена ми и детето ми, което беше бебе на пет месеца тогава? Камелия не е моя дъщеря, но е идвала в домът ми и е стояла с дни. Весела живееше при нас и това как тя е представила нещата пред хората за жена ми не ме интересува. В момента става въпрос за Галя, за бившата ми жена, че е позволила това отношение не само към Антония, но и към другите си деца....
  • 8
    Ba
    balgarka
    14 -4
    21:39, 18 сеп 2014
    aman ot ciganski istorii ni6to li drugo ne stava v na6ia grad osven ciganii
  • 9
    Nq
    nqkoq
    11 -14
    21:40, 18 сеп 2014
    Тя пък щото твойта жена е стока хахаха..моля ти се....
    • Ма
      майка
      10 -5
      21:50, 18 сеп 2014
      Стока или не, се грижи както за нейните деца, така се грижеше и за Весела. Но мисля, че става въпрос за Галя и Димо а не за моята жена която не знам защо намесихте в тази история... И съм готов да свидетелствам ако се наложи, за да защитя пред съда Весела и останалите. Но жена ми не я намесмайте, защото тя няма нищо общо нито с галя нито с димо нито с отношенията им към тези момичета, които са пострадали....
  • 10
    ..
    ......
    13 -11
    21:42, 18 сеп 2014
    Теодора,спри да пишеш измислици цяло село знае каква си нека не почваме да изкарваме кирливите ризи щото са много не си от най компетентните че да даваш мнение кой какво бил правил за кого и т.н. ако не се лъжа и твоите деца са от различни мъже и спри да вече с тая селска простотия...
    • Ма
      майка
      9 -5
      21:46, 18 сеп 2014
      Може децата на жена ми да са от различни бащи, но едно от тези деца е мое и няма да позволя да обиждате нито жена ми, нито детето ми което е само на шест години. А Весела ако има очи да дойде и да каже всичко в очите ми. Как и къде да ти изпратя документи и факти за да ги видиш кой какво е вършил и не знам защо трябва да се намесва жена ми в това което е ставало при галя и димо. какво олбщо има жена ми с техните простотии....
    • Nq
      nqkoq
      8 -1
      21:47, 18 сеп 2014
      знаем я..едното и дете е от баща ми.
  • 11
    Kg
    kgvjnsiogjvo
    12 0
    21:50, 18 сеп 2014
    xaxaxaaaxaxaxxxa s losh 4ovek shte se razberesh nqkaksi,no s prost NIKOGAA !
    • Ма
      майка
      10 -8
      21:57, 18 сеп 2014
      Весела, аз лично молих ли ти се когато събирахте с една от твоите приятелки багажа от стаята и казах ли ти да останеш? Утре лично ще дойда до магазина да поговорим за това, как се е държала жена ми с теб или с който и да е било и как и с какво те е тормозила. Вече си пълнолетна вземи се в ръце. Обади ми се защото си си сменила телефона и да се разберем а не да плюеш жена навсякъде и като дойда в магазина не ми обръщай гръб. Ако имаш очи и ела и всичко ми го кажи в очите. Погледни Галя и димо престани с моята жена...
  • 12
    Nq
    nqkoq
    8 -4
    22:00, 18 сеп 2014
    значи единич път казваш че камелия и весела са ти правили лошо и ги нападаш и тях ,а в следващия момент казваш че ще свидетелстваш в тяхна полза..на чич страна си и ти незнаеш
    • Ма
      майка
      12 -9
      22:19, 18 сеп 2014
      Весела, не намесвай жена ми. Виж майка ти какво стори и на теб и на сестрите ти. Защо не кажеш нещо лошо за майка си, който с нищо не ти е помогнала, а само навредила. Защо не ме послуша, когато ти казвах да не отиваш при нея а де седиш, при нас на село има и къде да живееш, не си на пътя. Престани, да плюете жена ми, нищо лошо не ти е направила, за разлика от майка ти и димо. Ти сама изяви желание да идеш да живееш при тях. Лъжа ли е, тука когато ме нямаше и дойде с баба си, с Камелия и заплашвахте жена ми. Защо когато идваш на село и ме видиш ме подминаваш по пътя и се обръщаш на другия край. Мисля, че обвиненията не трябва да съм към жена ми, а към тези които са ви сторили това. Ще дойда в магазина, за да ми кажеш всичко това което пишеш тука. Знаеш, че имам документи, факти, бележки, решения от съда срещу майка ти, така че моля престани да намесваш жена ми в тази история, защото тя няма нищо общо с това.
  • 13
    ..
    ......
    14 -4
    22:00, 18 сеп 2014
    Еее тая селска простотия няма край...никой не ви меси в тая история вие сами се бутате...айде отивайте да доите кравите че късно стана....
  • 14
    Po
    poznata
    15 -7
    22:18, 18 сеп 2014
    Брей тази Камелия направо майка Тереза!!!!*Милата*много невинна я изкараха.Ами като е токова грижовна защо прави аборти и не си отгледа свое дете.Тук в квартала е известна.Жалко за родителите които и да са те и за разочарованието което са създали в нейно лице.Аз не си пожелавам такива деца!!!!





    • Po
      poli_1411109830
      18 -2
      09:56, 19 сеп 2014
      Интересно ми е само ти от толкова злоба как спиш..направо не е за вярване..статията не е за камелия,а за това че маика и и доведения им баща са пребивала малката им сестра..всички много знаете да приказвате но си криете имената нали..защо не си го напишеш да те видим ти колко си известна.
  • 15
    Оч
    очевидец
    12 -10
    07:55, 19 сеп 2014
    АБЕ ТЕОДОРО,тук го обърнахте на махленска кавга,я си се съберете и помежду си се оправете,какво занимавате хората с вашите проблеми,и тебе знаем какво представляваш и момичетата знаим какви са,САМО ЕДНО ЩЕ ВИ КАЖА-ГОСПОД ДА ВИ Е НА ПОМОЩ,че главите не ви слушат всичките,и престани да пишиш от Росеново име,че горкия от лайната не можи да излези,камо ли да се занимава с простотии
  • 16
    Пп
    пппп
    12 -9
    09:52, 19 сеп 2014
    Леле, леле... какво направихте вие бе хора. Защо ходите да се месите и да обсъждате хорските съдби. Търсите треските в очите на момичетата, а замисляли ли сте се защо са такива? Дали са имали от кого да вземат добър пример? Че са си израстнали в семейни спорове, и раздели. А това дали Камелия е правира аборт или не си е лично неина работа, и ако питате мен, така е най-добре. Щом е преценила, че не може да се грижи за дете е по-добре, за да не се повтори накрая техния сручай. А пък ти Теодора, моля ти се не си показвай простотията и селенията пред хората. Виж се първо ти каква си и тогава говори за хората. Погрижи се първо за твоя син и тогава се прави на много компетентна.
    • Ma
      malkia_80
      12 -4
      11:56, 19 сеп 2014
      Хора не се ли уморихте да изливате помия върху Теодора и ни хора няма Камелия всеки си има кусури безгрешни хора няма нека си решат проблемите Галя и Димо защо намесват и Теодора в цялата тази работа????
  • 17
    Ma
    malkia_80
    12 -3
    12:37, 19 сеп 2014
    Не се ли уморихте да изливате помия върху Теодора и Камелия всички си имат кусури а проблемите на Галя и Димо не ка си ги решават самите те!!!Теди не заслужава да бъде обиждана и ругана по този начин..........
  • 18
    Ba
    Batkoto
    12 -1
    13:23, 19 сеп 2014
    Dobar den az nesam ot tuk i sam za malko samo da kaja niakolko dumi i izchezvam TA sadeiki po komentarite razbiram che kradeca vika drajte kradeca zashto ne poglednete istinata v ochite sled kato tova dete si ima maika zashto triabva druga jena da go gleda i posle niakoi e vinoven ne tarsete pod vola tele zashtoto redno li e da zaplashvash i da napadash choveka koito se griji za deteto ti tazi jena niama li deca tia tiax ne gi li gleda ne gi li vazpitava saglasila se e i vasheto da gleda a vie ia zaplashshfate i napadate REDNO LI MI KAJETE
  • 19
    Ma
    malkia_80
    13 0
    13:58, 19 сеп 2014
    Не не е редно но най лесно е да оплюеш човек да го опетни и да го направиш от лош по лош ,въпреки че той и на мравката път прави,а под вола теле няма да намерят друго ще намерят със сигурност.....
  • 20
    An
    Anonymous_1411144678
    12 -4
    19:37, 19 сеп 2014
    Хищниците атакуват!Само крадат по малко,лъжат за заеми и д.р. и плюят заедно с баба си.Тези хора не са стока... Стоя зад думите си!
    Не се разбират с никого..
    • Po
      poli_1411149117
      7 -1
      20:51, 19 сеп 2014
      Като си стоиш зад думите защо не си кажеш името
    • Бе
      без думи
      6 0
      08:25, 20 сеп 2014
      Абе хора вие прости ли сте,неграмотни ли сте,статията е за едно вие го обърнахте на друга тема...ама така е в бг само гледаме да плюем и хулим другите а не виждаме нас самите.Това сме българите....
  • 21
    4e
    4erniq
    4 0
    23:41, 20 сеп 2014
    selski pra4ki ste vie negramotnite umnite hora ne se podigravat na 4ujdoto neshtastie a mislqt za badeshteto na decata si i kato 4eta tezi komentari mi idva da vi nabaram i da vi namestq bormite
Последни новини