От х:

Днес в x:

Гаф: Атака и Нова сила се оказаха с еднакви листи в Хасково, РИК в паника

Покрай хаоса на вчерашните регистрации, Нова сила се оказа с листа на Атака

Партии Атака и Нова сила се озоваха с напълно еднакви депутатски листи в Хасково за парламентарните избори на 5-ти октомври. Подобна ситуация е недопустима от закона, но лъсна като факт в сайта на РИК-Хасково. И двете партии са подали заявлението си за регистрация вчера, 1-ви септември, като в решенията на избирателната комисия са записани едно под друго. Едва ли става дума за механично копи-пестване при качване на регистрацията в електронната страница, защото в текста на решението надлежно се обяснява кой прави регистрацията и от кого е упълномощен, като имената са различни и поне там - изписани правилно. В 11-членните листи обаче четем едно и също - водач е Димитър Димов, следван от Ради Стоянов, Теодор Димитров и прочие. За случката сигнализираха симпатизанти на политическите формации, които например чули, че начело на „Нова сила“ ще е Георги Майоров. Не че имало някаква разлика, след като дълги години Майоров бе острие именно на хасковската Атака, но за тези избори явно е решил да смени отбора, коментираха по-страстните от местните политически запалянковци. Нямало страшно според тях, така или иначе всички муцуни са стари и познати.

Няма страшно, ама не и за РИК. Именно от сигнали на граждани и те разбрали за проблема и в момента трескаво търсят как да го остранят. Шефът на РИК-Хасково Димитър Велев притеснено коментира, че човекът, който поддържал сайта и можел да „оправи нещата“, в момента липсвал. Май бил някъде в чужбина и не се очертавало да е на линия в следващите няколко дни. Положението се усложнява и от това, че в комисията нямат представа какъв точно специалист им трябва, за да потърсят поне външен човек, който да оправи кашата. В момента в РИК текат трескави консултации какво да се направи, знае се само, че нещо трябва да се направи и за предпочитане до края на деня, за да не се получи същото и с някои от регистриращите се днес партии. Поне до момента няма подадени оплаквания от самите потърпевши.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ев
    Евертъна
    11 -9
    15:02, 2 сеп 2014
    Вчера, в този сайт ме нарекоха *****, а аз съм чист БЪЛГАРИН и ще разрежа, всяка ТУРСКА КАФА, ако те застрашават РОДИНАТА МИ!
    Запомнете имената ми, за да не стават грешки - СВЕТОСЛАВ ИВАНОВ ШИКЕРОВ, баща ми е сменил фамилията ми, за да няма ГОНКА от комунистите!
    Истинската ми фамилия е ТОДОРОВ!
    СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ се казвам!
    А сега ме псувайте, че дядо ми е служил при Борис, и вуйчовците са ми били ченгета от ЦАРСКАТА ПОЛИЦИЯ!
    Наздраве от Лондон!
  • 2
    Ев
    Евертъна
    6 -9
    15:09, 2 сеп 2014
    Жоре, сега преливам за един велик цесекар, казваше се ДЕСО-МЕГАДЕТА!
    Ти го знаеш, малко останаха истинските БЪЛГАРИ в Хасково!
    Наздраве
  • 3
    Ев
    Евертъна
    5 -9
    15:19, 2 сеп 2014
    Какво си помислихте, ВИЕ! Че в Хасково няма МЪЖКА... Виж коментара
  • 4
    Ев
    Евертъна
    5 -11
    15:24, 2 сеп 2014
    Дискриминация, така го казвате вие, а аз съм дискр... Виж коментара
    • 12
      123456_1409663030
      2 -2
      16:03, 2 сеп 2014
      Probvai da go izrazish tva jelanie da vidim do kakav rezultat shte dovede. Kato si malchish izglejdash po inteligenten.
    • 12
      123456_1409663030
      2 -5
      16:06, 2 сеп 2014
      Do you understand me? In English you have to be repeated?
  • 5
    Ка
    кап колев
    8 -14
    15:59, 2 сеп 2014
    георги майоров голяма фурнаджийса лопата си момчен... Виж коментара
    • Се
      СЕЛЯНЖЕР
      15 -3
      20:14, 2 сеп 2014
      Ти явно си сляп,глух или обикновен педераст капитанче.да не би в камера за дълбоко замразяване да си бил до сега,че не си в час,кой за какво се бори.ти защо не отидеш при любимия ти боленчо да му лижеш задника...
  • 6
    Az
    AZ_1409681403
    6 -2
    21:10, 2 сеп 2014
    Не е грешка, манипулация е, въпроса е рик дали са взели пари за тоя номер или магарията е на доброволни начала..........
    • Пе
      ПЕЛЕНГАТОР
      8 -2
      23:19, 2 сеп 2014
      Защо трябва от рик да свързват майоров с атака и сами да бъркат регистрацията.майоров напусна атака през 2009 година заради спуснатите в последния момент парашутисти.волен с годините,които прекара в парламента се превърна от националист в най долен педераст.дори с милионите които натрупа от субсидии и средния си пръст вече е гей от висока класа.майоров никога няма да бъде отбор с педерасите,които масово обсебиха редиците на атака.помолиха го някога за създаване на структури.показа и доказа как с жълти стотинки и огромен труд се правят нещата,които другите партии правеха с огромни средства,но след наглостта на волен циганина от ямбол просто се оттегли и сега атака са цифром и словом три човечета и половина.
  • 7
    Пе
    ПЕЛЕНГАТОР2
    1 -2
    10:32, 3 сеп 2014
    простотията си е нашенска-вероятно са чули,че може да се участва в две и повече листи -затова няколко кауня са се записали в листите на две партии.
Последни новини