От х:

Днес в x:

Рибният бизнес скочи срещу държавната агенция

Браншови организации в рибарството изпратиха безпрецедентно остро писмо до европейския комисар по рибарството и до представителя на Генерална дирекция "Морско дело и рибарство" с искане Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури да бъде изолирана от управлението на европейските средства за рибарство, които България ще получи през новия програмен период. Това заяви д-р Тачо Пашов - председател на Националната асоциация на рибопроизводителите, предаде БНР.

Агенцията по рибарство доказа, че не може да управлява европейски пари, категоричен е доктор Пашов:

Искаме органът, който управлява програмата, да излезе от Агенцията по рибарство. Практика в Европа има такава отделни мениджърски тела, както ги наричат те, да управляват програмата при гарантиране на пълна прозрачност и професионализъм.

Според доктор Пашов поне половината от парите за рибарство в досегашния програмен период ще бъдат загубени: Изключителното желание е тези пари дали да бъдат овладяни от управляващите партии, политически силните на деня, независимо кои са. И второто нещо - некомпетентността на хората, които работят на ниско ниво.

Председателят на браншовата асоциация на рибопроизводителите не смята, че с направената от служебното правителство смяна на директора на Агенцията по рибарство ще се промени ситуацията.

Източник: money.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини