От х:

Днес в x:

Тираджии не харесват 2000 лева, искат заплатата на Орешарски

Кандидатите трябва да имат единствено категория "С+Е" и средно образование

Кандидат-шофьори за товарни превози от Хасково и страната предявиха сериозни претенции относно бъдещата си работа, научи Haskovo.net. Преди малко повече от месец пловдивски работодател обяви 200 свободни места за шофьори с категория „С+Е” за превози в България и чужбина. Заявката е била разпространена и в околните областни дирекции.

Според обявата работодателят не изтъква сериозни изисквания към бъдещите си служители. Необходимо е кандидатът да е завършил средно образование и да притежава съответна категория за управление на тир. Предимство за шофьорите е, че не се изисква професионален опит. По наша информация предлаганата заплата била около 2000 лева. В превозваческата фирма, която се ползвала с добра репутация, имало много запитвания от кандидат-шофьори. Не малка част от тях се явявали и на интервю. При беседа с представители на фирмата някои от кандидатите изявили желание да започнат работа, но срещу заплата от 2000 евро. В български пари това прави близо 4000 лева. Подобна заплата взима премиерът Пламен Орешарски. За момента няма данни въпросният работодател да е склонил да наеме служители срещу такова заплащане.

Седмичната справка в хасковското Бюро по труда се допълва от още три свободни работни места за шофьори. Две от тях са за тежкотоварни автомобили като се изисква кандидатът да е минал психо преглед и да има професионална компетентност.

Впечатление в списъка с незаетите места прави и обява за наемане на аниматор в детски кът в Хасково. То е отпуснато по програма за 1 г. срещу минимална заплата. Мераклията, който трябва да е над 50 г., ще бъде нает за по-малко време, тъй като до края на програмата остават 3 месеца. Причина за по-краткия срок е, че наетата аниматорка е напуснала.

Целият списък с офертите за работа може да видите в сайта на агенцията по заетостта.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини