От х:

Днес в x:

С дарения купиха дом на бедно семейство

Семейство, останало без пари и жилище, получи ключовете на нов дом, осигурен от дарения. Премиерът им прати поздравления, а Михаил Миков подари прахосмукачка.
Мариела и Костадин Гелеменови имат три деца, на 8, 5 и 3 години, и преди две години остават без работа, а след това без ток, храна и дом в Пловдив, разказва БТА.
Костадин се принудил да лови жаби и да ги продава на заведенията, за да изхранва децата си.

Първи на семейството подават ръка мотобратството в Пловдив, след което "влизат в списъка" на сдружение "България си ти".

"Решихме да им помогнем, защото видяхме, че и двамата полагат страшно много усилия, възползват се от всяка възможност, за да си помогнат, трудолюбиви са", коментира председателят на сдружението Димитър Куцаров.

С поредица от дарителски акции сдружението набира средства и купува дом за Гелеменови в с. Граф Игнатиево.
Преди това организират лечението на едно от децата, което е имало сърдечно заболяване.

Средствата се набират през цялата 2013 г. на рокерски събори, баскетболни мачове и други събития.

Събират се 29 000 лева, с които е купена къщата, обзавеждането и оборудването са осигурени и от търговски вериги, помагат и политици.

Днес къщата на многодетното семейство бе осветена. Имаше и концерт с участието на Валя Балканска, Васил Петров, Калуди Калудов, Печенката.

Гост бе и председателят на Народното събрание Михаил Миков, който им подари икона на Св.Богородица и прахосмукачка.
Оказа се, че премиерът Пламен Орешарски е изпратил подарък и честитка.

"Винаги съм казвала на Костадин, че Димитър Куцаров за него е като втори баща", развълнува се Мариела Гелеменова.

Помислено е и за децата на семейството. 8-годишната Симона ще учи във втори клас в училището в селото, 5-годишния Петко - в детската градина, а след като навърши 3 години, там ще бъде настанен и най-малкият - Митко.

Кметът на Граф Игнатиево Иван Семерджиев разбрал за новодомците преди дни. Той каза, че младото семейство е подкрепено от всички жители на селото, от пенсионерския клуб, кметството, църковното настоятелство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини