От х:

Днес в x:

„Крадена“шахта разнебити колата на хасковлия

Шахтата разнебити Тойотата на Николай Колев

Дъждовна шахта с разбит капак на улица „Лонгоза“, помля предницата на новичката тойота на хасковлията Николай Колев. Колата нацелила изправения вертикално решетъчен капак и хлътнала в образувалата се дупка. В резултат е спукан радиатора и картера на двигателя, счупена е бронята, но най-сериозната щета е изкривеният преден мост на окачването. Вероятно има и друго, но ще се види в сервиза, разстроено обясняваше Николай. Човекът обаче не смееше да я подкара колата, дори до най-близкия сервиз, защото изтекла цялата охладителна течност и част от маслото. Канеше се да звъни на пътна помощ. 

Инциденти с тази шахта има поне от година, обясниха живеещите на Лонгоза. По рано капаците на шахтите били чугунени, но мургавото население на Хасково ги откраднало. Новите капаци пък се разбивали от преминаващите автомобили. Живущите многократно звънели на община ВиК и кого ли не, за да предупредят за проблема. „Идват, наместят разбитите капаци, но без да ги застопорят и си отиват. Още на другия ден дупките зейват отново“ обясниха резултата от жалбите си хората от „Лонгоза“. 

По принцип, канализационните шахти са отговорност на ВиК, а тези за събиране на дъжд/като тези на Лонгоза/-на община Хасково. На места обаче собствеността е объркана, особено на новопостроени обекти със собствена ВиК инфраструктура, които още не са въведени в експлоатация.

Именно по въпроса за собствеността се чудеше и потърпевшия, за да знае кого да съди за понесените щети.

Г.Христов

Пораженията са по двигателя и ходовата част
Колата остана без антифриз и масло
Скъсани болтове се появиха при внимателно вглеждане в двигателя
Освен помежду си, колите се разминават и с шахтата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини