От х:

Днес в x:

Само един от Хасково дари кръв в днешния Световен ден на кръводаряването

32-годишният Станислав Кирев току що е дарил кръв, до него е д-р Димова

Само един доброволец бе дошъл до обед в днешния Световен ден на кръводаряването в хасковския Център да дари кръв. Това е Станислав Кирев (на снимката). 32-годишният мъж призна, че не е сред редовните дарители, но научил, че днес е Световния ден на кръводаряването и решил да дойде в кръвопреливния център. Днес там имаше дежурен екип начело с д-р Анна Димова, който посрещаше доброволците, за съжаление, малцина.

„Очакваме още хора да дойдат до края на деня”, каза за Haskovo.net д-р Димова. Специално й се обадила Делка Запрянова от Димитровград, за да пита дали ще има екип в Центъра, за да дойде да дари кръв. „Тя е сред редовните ни дарители, не пропуска”, обясни д-р Димова. Имали още десетина такива доброволци, което, за съжаление, е недостатъчно.

„От средно по 200 души, които дават кръв при нас на месец, едва двайсетина са доброволци, останалите имат близки, които се нуждаят от кръвопреливане”, обясни лекарката. По думите й към момента в кръвния център има достатъчно запаси от всички кръвни групи и няма критична ситуация. Но дебело подчерта, че това се отнася „към момента”, защото нещата са много динамични и е напълно възможно след дни или дори след броени часове всичко да се промени драматично.

Дежурният екип на Кръвопреливния център до АГО ще остане в очакване на доброволци до края на деня.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини