От х:

Днес в x:

Търсят камериерки на килограм, предпочитат ги с гръцки

Родни и гръцки хотели масово търсят камериерки

Въпреки закъсняващото лято хотелите ударно наемат камериерки. Близо 20 подобни позиции са обявени в хасковското бюро по труда, като в списъка влизат и рецепционисти. За три камериерки има задължително изискване за гръцки език, за рецепционист пък се иска гръцки и английски. Хотелът е по крайбрежието на Егейско море. Според минали по този път, заплащането там е 500 евро на месец, като включва и безплатно спане и част от храната. Плащало се редовно, но работата била доста.

И родните хотелиери набират обслужващ персонал. Хотел от Царево е подал заявка за 14 камериерки на куп. Заплащане не е обявено. Преди две седмици идентична обява имаше и за курортно селище "Дюни". Изискваното образование е скромно-средно, може и основно.

През тази седмица хасковското БТ предлага рекорден брой позиции на пазара на труда. Освен търсещите се 200 тираджии, за които вече ви информирахме, трудовият пазар заявява още 142 свободни работни места. Търсят се общо 24-ма готвачи, помощник готвачи, барбекюристи, сладкари и сервитьори, две дузина шивачи и оператори на текстилни машини. Сред по-големите заявки са 5-ма кранисти, 5-ма заварчици, 5-ма монтажници на домакински електроуреди, 4-ма берачи на гъби и т.н. Въпреки мащабите на седмичната заявка, само 7 са позициите за висшисти. Две от тях са със задължително изискване за турски език-технически сътрудник и технически секретар. Прелюбопитна е и позицията на митнически сътрудник, а какво точно ще сътрудничи на митницата човека не е ясно, след като търсения образователен ценз е средно образование.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини