От х:

Днес в x:

В хасковското БТ: Търсят 200 ( ! ) тираджии за над 1000 лв заплата

Тираджия стана най-оборотната професия в Хасковско

Небивал глад за шофьори на товарни превози в България и чужбина заля хасковското бюро по труда. Заявка пристигнала на 5-ти юни предлагала оферта за 200 /двеста/ шофьори с категория C и E. Изискваното образование е „средно“, а изненадващо не се иска нито стаж нито професионален опит. „Не не е сгрешена цифрата. Това е един от най-големите превозвачи в България, с централа Пловдив, които от години имат по такива „бомбастични“ заявки“ коментира шефът на Бюрото по труда Тянко Кондов. Що се отнася до опита, фирмата не изисквала предварително такъв защото на място преценявала кандидатите си. Тези които са регистрирани на хасковската борса получават насочващи писма и заминават за Пловдив. Могат да кандидатстват и такива които не са безработни. От местното Бюро ще им дадат телефони и адреси. Кондов предположи, че обявата е пусната и в други, съседни региони на Пловдив, защото едва ли само от там може да се набере огромната бройка.

Проучване на Haskovo.net показа, че превозваческата фирма се ползва с добра репутация сред професионалните шофьори. Фирмата плащала редовно. Хасковлия, започнал работа там преди две години сподели, че е нямал никакъв професионален опит като тираджия, но въпреки това го взели. Заплатите варирали съобразно уменията, но били „между 1000 и 1500 лв“, а може и повече в зависимост от дестинациите. Основният бизнес бил с превози из Европа, като превозвачът бил с една от най-добрите логистики в бранша. Организацията била на перфектно ниво.

Гладът за шофьори на камиони в Хасковско се допълва и за други обяви за водачи с изискване за С и Е и С и Д.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ка
    Канадеца
    0 0
    03:43, 12 дек 2014
    Колеги,въртя геврека в Северна Америка!Живея в Канада и правя курсове между Канада и САЩ.Месечната ми заплата е 8000$!!!Не разбирам за кви 500€ на месец ми говорите.Докато не спрете да бачкате за жълти стиники ще ви порят задниците и ще богатеят на ваш гръб!
  • 2
    Ем
    емката
    0 0
    14:57, 9 яну 2015
    Канадеца,при вас не търсят ли шофьори.ти как се оправи там
Последни новини