От х:

Днес в x:

Икономиката ги удари в земята със стил и сексапил

Червено и черно


Хасковската Икономика удари в земята конкурентните гимназии със семпъл, но изключително стилен бал, на финала на абитуриентските дефилета. Около това мнение се обединиха непредубедените зяпачи, които бяха щатна публика на модния парад за 2014-та година. Тоалетите може да не бяха най-скъпите, а прическите да не струваха по 800 лв, но всеки, дори и най-дребния детайл пасваше точно на визията на изглеждащите като модели абитуриентки. С вида си дамите на Икономиката засенчиха всичко живо и зададоха стандарта за красота през тази година. В плюс за тях се превърна и един минус - на неизбежните в последните дни два пръста грим, които превръщаха гледката отблизо в изпитание на нервната система. Абитуриентките бяха естествени, но и магнетични със свое приказно излъчване. Младежите разбира се отстъпваха, но пък е знайно, че момчетата порастват по-бавно. Затова пък са млади до по-късно.

Последния парад на суетата започна с луксозни коли в единични бройки не само за Хасково, но и България. Спортни бижута в двуместен и 4-местен вариант стовариха първите „звезди”. Следващата партида пък пристигна с лимузини, една от които бе достойна за американския президент, само дето беше бяла. Сигурно такава би избрал Клинтън, ако трябваше да се жени за Моника. Нашенската Моника, която слезе от моторизираната „прогимназия” , бе и по-хубава, и по-добре облечена. И сякаш готова за булка.

Дори и редовите абитуриентски каляски бяха от престижни, предимно немски марки от последните модели - БМВ, Мерцедес, Ауди и Порше.

Сборът пред входа на алеята бе кратък, за да се избегне миришещото на дъжд време. После по икономично разчетен сценарий абитуриентите поеха към своята „фантазия”. Децата си спестиха прекаления френетизъм от уволнението от училищното образование и поеха зряло към самостоятелния си живот. Или така изглеждаше. За някои бе трудно да се разбере дали наистина имат такава нагласа, защото предпочитаха да си комуникират на неразбираем език.

Ориенталският калем докара катранен привкус на иначе бляскавото събитие, като остави у неутралния зрител усещането, че на тазвечерния Кенан е сбъркал и мястото и времето.

Г.Христов

Три цвята: черно
Палитра
pretty woman
Pretty woman на квадрат
..с един кавалер в добавка
Принцесата и принца
Булката и младоженеца
...и един сватбен салон
С още една булка
Пред пътуващата "прогимназия"
Без думи
Луксозни играчки откриха парада на суетата

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини