От х:

Днес в x:

Атака: Искаме нов договор с Европа

„Преразглеждане на договора с ЕС.  Искаме ревизия на клаузите в него и отпадане на колониалните текстове”. Това заяви в Хасково втората в листата на партия Атака за евроизборите Магдалена Ташева.

„Защо при едни и същи растения, при една и съща порода крави френският фермер получава четири пъти повече субсидии от българския? Как наричате това? Отговорът е в една дума: расизъм”, допълни Ташева.

Тя резюмира в пет точки основните приоритети на Атака: доходи, реакторите (АЕЦ “Белене”), тръбата („Южен поток), субсидиите, повече суверенитет.

„Когато от Атака говорехме за 500 евро минимална заплата и 250 евро минимална пенсия, ни се смееха. Но погледнете какво направи Виктор Орбан в Унгария. Не можело да скъсаме с Международния валутен фонд? Виктор Орбан ги изгони. Не можело да отнемем лицензите на ЕРП-тата? Орбан ги национализира. Затова управлява втори мандат”, посочи Ташева. Според нея „Планът Сидеров” практически се реализира в Унгария.

„Казват ни, че не можело да ревизираме договора за присъединяване към ЕС. Не е вярно. Съществува така нареченото „дерогиране”. Това означава, че ЕС се съгласява определена държава да не спазва някои от директивите, които са задължителни за останалите страни. Сегашната Европа всъщност провежда колониална политика. Например комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер изпрати две писма до икономическия министър Драгомир Стойнев. С първото му забраняваше да се отнемат лицензите на ЕРП-тата. С второто му нареждаше да не се правят промени в закона за енергетиката. Как се нарича подобно поведение? И докога? В следващия европарламент трябват хора, които да ударят с юмрук по масата и да кажат: Стига толкова! Няма да спазваме повече вашите инструкции, които ни водят към изчезване. През 1989 година българите са били 9.3 млн., сега са под 7.3 млн. „

„Искаме ограда на границата. Същата, каквато между другото същата тази Европа издигна между Испания и Мароко”, допълни Ташева.

Тя каза още, че според доклада на финансовото разузнаване към ДАНС за миналата година в България по сметки на бежанци са били и преведени 1.6 млрд. лв. „Само едно семейство от Афганистан за една година е получило 140 парични превода от 15 страни. Кагото преди няколко месеца във „Военна рампа” един бежанец получи инфаркт и почина, в якето му намериха портмоне с 1600 евро. Да питам кой българин ходи с 1600 евро в джоба? А сега от същия този беден българин искат да плати и издръжката на бежанците. По 1050 лева на месец на човек. Искаме стена на границата, защото иначе България се превръща в отходно място за най-ниските прослойки, криминализирани и ислямистки елементи, от Третия свят”, каза още Ташева.

„Единствено Атака може да защити националната политика в Брюксел. Всички останали партии вече са пращали депутати там, видяхме ги. Просто се чудя с какви очи искат отново доверие от хората. Само Атака може да сложи край на тази политика на „свалените гащи”, допълни Магдалена Ташева.     

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини