От х:

Днес в x:

Баскетболистките биха „Монтана”, играят полуфинал с лидера „Дунав”

"Хасково" отстрани "Монтана" с две победи и една загуба в плейофите

Баскетболистките на „Хасково” ще играят на полуфинал с лидера „Дунав” след убедителна победа над „Монтана”. Момичетата на треньорката Елена Станкова отстраниха „Монтана” с резутат 86:68 в решителния трети мач от четвъртфиналната серия между двата тима в плейофите. Така хасковлийки стигнаха до полуфинал за втори пореден път, а сега те ще се изправят срещу шампиона „Дунав”. Двата тима ще изиграят 5 срещи – 3 в Русе и 2 в Хасково. Монтана пък отпада, но все пак тимът се задоволи с трофея за Купата на България този сезон.

Началото на мача в Монтана бе сравнително равностойно, като двубоят вървеше кош за кош. Гостите дръпнаха с 12 точки в края на първата част. През втората четвърт постопиха разликата и се и се доближиха до съперника и преди почивката резултата бе 43:47.

След паузата Хасково започна отлично и след поредица от 13 точки за начало направи разликата цели 17. От този момент гостите водеха убедително и след 30 минути бяха напред с 18. Последната четвърт тръгна силно за монтанки със 7 точки и това им върна надеждите. Те обаче бързо бяха стопирани от гостите, които не позволиха преднината им да падне под 8 точки и до края контролираха мача.

Отново страхотно за победителките игра Уолтия Рол, която завърши с 30 точки и 15 борби. Много силно след почивката се включи Корин Адамс и приключи общо с 19 точки, 7 борби и 5 асистенции, а Биджони Рийвс реализира 16 точки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини