От х:

Днес в x:

„Хасково“ разби „Монтана“ с 50 точки разлика

Хасково записа изключително убедителна победа

 

Баскетболистките на „Хасково“ записаха изключителна победа над „Монтана“ с резултат 103:55 точки. Това в истинския смисъл на думата си е баскетболна разлика.

Срещата в зала „Дружба“ започна много равностойно и първата четвърт завърши 20:20. След кратко прекъсване домакините показаха силна игра и преди почивката имаха двойно превъзходство в резултата. В трета част на мача червено-белите отново не позволиха на монтанки да се изявят. Момичетата на треньорката Елена Станкова реализираха 20 точки срещу 6 за гостите. В последния период монтанки се разиграха, но не успяха да наваксат в резултата.

Както обикновено баскетболистките на Хасково получиха мощна подкрепа от публиката. Бурен изблик на емоция от баскетболен фен пък за малко не стана причина за отлагане на срещата. Наложи се намеса на охранителите. След победата Станкова заяви на микрофон пред публиката: „Направихме всичко възможно да изградим висока класа и да ви радваме“.

В началото на мача най-новото попълнение на отбора – бахамката Уолтия Рол бе наградена за най-полезна игра по време на редовния сезон от Националната баскетболна лига за жени.

Днешният мач бе вторият двубой между отборите на „Хасково“ и „Монтана“ в плейофите за жени. В първата среща червено-белите загубиха при гостуване в Монтана с 83:81. В събота ще се играе третият мач, който ще бъде отново в Монтана, а победителят отива на полуфинал.

Анета Кутелова

Уолтия Рол в игра
Награждаване
Силна подкрепа от публиката
Емоции

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини