От х:

Днес в x:

Открити са изгорени документи по наркоаферата ”Дакар”

Изгорени документи от рали "Дакар" са били открити в ресторант, свързан с общинския съветник от ГЕРБ и участник в ралито Орлин Алексиев. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред журналисти по повод международната полицейска акция, при която във Франция бяха задържани 1400 кг кокаин, пренасяни с кораб от Южна Америка.

В петък миналата седмица от МВР обявиха, че плавателният съд е транспортирал автомобили, използвани в рали "Дакар", в чиито гуми е бил скрит наркотикът.

Още същата вечер беше обискирана автокъщата на Алексиев в София и бяха иззети компютри и документи. Той обаче не беше задържан, нито има повдигнато обвинение.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви пред журналисти, че е имало достатъчно сериозна оперативна информация, която е наложила обиска на столичния общински съветник, който отрича да има нещо общо.

На въпрос това означава ли, че Алексиев е свързан с наркоканала, министърът отговори:

"Няма да направя това, което се правеше преди, не очаквайте да започна да раздавам обвинения. Извършва се проверка. Няма да имаме чак толкова бързи резултати, защото трябва да се провери документация, компютри и т.н. В зависимост от данните, ще се вземат съответните действия".

Той потвърди, че във Варна има двама арестувани, които ще бъдат разпитани. Те нямат криминални регистрации и още не е ясно дали ще бъдат екстрадирани за Франция.

Светлозар Лазаров уточни, че предстоят още арести и подчерта, че част от организаторите на наркоканала са българи.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини