От х:

Днес в x:

Делото "Октопод" под въпрос заради съдийка

Делото "Октопод" се отлага за по-късно днес. Причина за това стана закъснението на съдията по делото Румяна Ченалова. В началото на днешното заседание съдебният състав обяви, че Ченалова в момента е на изслушване във Висшия съдебен съвет и ще може да поеме задълженията си в 11:30 часа.

Изслушването й вероятно е свързано с факта, че в Македония от миналата година още се говори за образуване на наказателно производство срещу съдийката. В съседката ни Ченалова е заподозряна в рамките на разследване за злоупотреба с 2.5 млн. долара от държавния тютюнев холдинг "Македония табак".

Припомняме, преди дни депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че екс шефът на МВР Цветан Цветанов настоявал главният прокурор Сотир Цацаров да прикрие разследването срещу Ченалова. Това допълнително хвърли съмнения върху почтеността на съдийката от СГС.

Ако македонската прокуратура прецени, че в образуваното срещу Ченалова досъдебно производство тя трябва да бъде привлечена в качеството на обвиняем, можете да бъдете сигурен, че на следващия ден от деня, в който получа писмото на македонския главен прокурор, а между другото такова съм подписал и вчера, аз ще направя предложение за отстраняването й от длъжност", заяви в отговор на обвиненията Цацаров.

Именно Ченалова бе тази, която пусна и предполагаемия убиец от "Соло", който в момента е обявен за издирване, след като се укри при получаване на тежка присъда.

По-късно днес при подновяване на делото "Октопод" ще стане ясно дали са верни слуховете, че Алексей Петров и компания ще й поискат отвод именно заради това "струпване на лош имидж".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини