От х:

Днес в x:

На Острова разбиха мрежа за пране на пари с българско участие

Британските специални служби разбиха международна престъпна мрежа със съдействието на българската прокуратура и ДАНС. Осем души са арестувани в Лондон, предаде БНР.

При арестите са били иззети банкноти и диаманти на стойност 600 хиляди паунда, както и голям брой финансови документи и дигитални материали. В същия ден подобни действия са предприели и специалните служби в Южна Африка, България и Испания, където са били задържани общо 6 души.

Арестуваните са се занимавали с "изпиране" на милиони лири стерлинги за наркотрафиканти от различни държави. Те са правили това чрез сложна мрежа от банкови сметки и инвестиции в недвижимо имущество.

„Наркотрафикантите трябва да "изпират" своите печалби и именно тук е тяхното слабо място. Според нас чрез общите ни действия успяхме да разбием подразделението за пране на пари на голяма организирана престъпна група, която искаме да обезвредим като част от водено вече разследване“,  посочи Ед Томпсън - началник сектор "Операции" на Националната криминална агенция в Лондон

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини