От х:

Днес в x:

Меле между ученички в Хасково, учителите научават последни

Начало на мелето

Масов женски бой се разиграл пред хасковската финансово стопанска гимназия миналия петък. В юмручната схватка, гарнирана с ритници и скубане на коси, са участвали поне три девойки, става видно от клип във Фейсбук, който взриви социалната мрежа за само два дни. Той е бил качен в специализираната страница combat.bg в сряда тази седмица, но вече е харесан 1115 пъти, споделен на 288 стени и е събрал 442 коментара. Любопитното е, че именно от интернет учители и директори в училищата, от които са побойничките, научават за мелето. Макар във въпросните школа всички деца да знаят отдавна подробностите. Днес директорите бяха привикани при шефката на РИО Мариела Златева да дават обяснения. Макар, както се оказа, школските шефове да не са наясно за много неща.

В побоя са замесени 8-класничките Шерифе и Аделина от димитровградското ОУ „Алеко Константинов“. След часовете на 17-ти януари, те вземат автобуса до Хасково, а после такси до хасковската Икономика. Към два и половина следобед се срещат с 8-класничката Мелиха от Стопанската гимназия. В качения любителски клип се вижда как момичетата веднага налитат на бой. Чуват се отчетливи звуци от шамари, ругатни и писъци. По едно време се намесва трето момиче с бяло яке, а мелето се премества на земята. През това време поне няколко девойки стоят отстрани и гледат. След няколко секунди става ясно, че бялото яке е миротворец, който безуспешно се опитва да предотврати побоя. Първоначално успява, но малко след това схватката между двете главни побойнички се възобновява.

Според съученичката на Мелиха - Мелтен Юмер, трите момичета първо си говорили около 15-20 минути. Разговорът им бил изпъстрен с обиди. По едно време Шерифе от Димитровград заявила предизвикателно: „Удари ме, де“ и Мелиха посегнала. Според Мелтем и нейната приятелка Мария Димитрова от 9 клас, на схватката имало поне 20 свидетели, които обаче не се намесвали и гледали сеир. В същото време момче от близкия ТОХ/ПГ по Туризъм/ снимало въпросния клип с телефона си, а видеото било качено впоследствие във Фейсбук. Боят свършил едва когато, се намесила 7-класничката от ОУ „Кирил и Методий“ Нелис, която се познавала с Мелиха.

Най-абсурдното в ситуацията е, че скандалът между Шерифе и Аделина от една страна, и Мелиха от друга, започва без девойките някога да са се виждали лично. Те се запознават и скарват във Фейсбук. „Стават такива неща. Почнали да се наричат с грозни обиди к***а, к***а, ******** и други думи, които не са за пред хора“, обясни Мелтем. Като приятелка на Мелиха знаела нещата отвътре. Развръзката настъпила, когато Мелиха поканила димитровградчанките да дойдат да се разберат „като жени“. От съседния град само това и чакали.

В действителност второто момиче – Аделина, било само придружителка на надъханата Шерифе. Аделина въобще не се включила в боя и се опитала да вразуми приятелката си, но в интерес на истината без да се намеси и да ги разтърве. Що се отнася до Шерифе, тя е добро момиче, макар и с известни отклонения в дисциплината, за което има наказание, призна нейната директорка от димитровградското „Алеко“ Дорина Желязкова. Поведението й, както и на Аделина, е било като на повечето деца - на приливи и отливи. От димитровградското ОУ днес са инициирали среща между педагогически съветник и родителите на двете деца. Едва после ще се обсъждат наказания. Случаят тепърва ще се изяснява, каза и Цанко Цанков, директор на ФСГ. Научил за клипа едва днес. Уточни, че по това време /14 часа/, охраната се премества от източния вход /за ученици/ в официалния, от противоположната страна на сградата. Оттам охранителят няма видимост към паркчето пред школото, където се е разиграл побоят. Майката на Мелиха бе привикана за обяснения в училището, но заместник директорът Иван Панайотов забрани достъпа на журналисти до сградата.

Подобни неща стават често, признаха съучениците на Мелиха. „Лапешка работа“, заявиха от горните класове, но доста момичета признаха, че и те са се били като по-малки. Подобни инциденти стават и в час, макар и с не толкова екшън, казва Мария от 9 Д и после шокира всички с твърдението, че често се случва момичета да налетят на момчета?! В нейния случай: тя се била миналата година с друго момиче, но слухът за боя стигнал до директора и трябвало да се дават обяснения. Затова се отказала от подобни неща. Любопитното е, че директорът Цанко Цанков отрече някога в гимназията му да е имало други подобни схватки.

Възможната причина за скандала бе посочена от учители и бивши съученици на Мелиха от предишното й училище „Климент Охридски“. Според класната й Гергана Филипова Мелиха била много силна ученичка, с подчертано интелигентно поведение. Нейни колеги пък добавиха, че била и много красиво и стилно момиче, но и малко „окомуш“, което трябва да рече, че си отстоява правата. „Сигурно някои се дразнят, като видят колко са недодялани до нея“, предположи бивш неин съученик, който не пожела да бъде сниман. Като пълна отличничка до 6-ти клас Мелиха внезапно се мести в ОУ “Кирил и Методий“, но няколко месеца по-късно се върнала силно разстроена в „Климент“, допълни директорът Гинка Райчева. Детето заявило че не може да понася новите си съученици.

Г.Христов

След опита за разтърваване, боя продължава
Клипът във Фейсбук вече е гледан хиляди пъти
..и последно, както се оказа, от директорите Дорина Желязкова/вляво/ и Цанко Цанков/със синята риза/
Екшънът започнал на стълбите срещу източния вход на ФСГ
Мелтем/с бялото яке/ е била свидетелка на екшъна. По-голямата Мария/до нея/ пък потвърди че такива неща не са рядкост

Клипът може да гледате тук

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини