От х:

Днес в x:

Като за война: Хасковлия накупи пиратки за 320 лв

Хасковлия реши да изкупи склада за пиратки

Хасковлии ударно се въоръжават преди тихата и свята нощ на Коледа, показа проверка на Haskovo.net в магазини и складове за всевъзможна пиротехника. Опашките изправят на нокти собственици и продавачи, а бизнесът върви с пълна сила. В единствения лицензиран склад до ЖП-надлеза, съгражданин накупи от раз стотици пиратки, ракети и фойерверки на стойност 320 лв. При това му ги продаваха на складови цени, а на всичкото отгоре собственикът непрекъснато отбиваше още при всяка следваща покупка. Накрая някои от артикулите излизаха наполовина. Полученото количество бе такова, че купувачът викна помощник, за да изнесе всичко.

Човекът обясни, че илюминациите му трябват за лична употреба - имало много празници и рождени дни и трябвало да се осигури заря. Пиратките пък му били необходими да гони пилците от язовира. Смущавали му риболова.

Заразени от примера му, в склада нахлуваха и купувачи от съседни обекти. Всичко се купуваше по много бройки. Изключение правеха най-мощните пиротехнически изделия, които освен това бяха и най-скъпи. 100 гърма от така наречения Assorted cake, тип цветни фойерверки, вървяха по 139 лв за кутия. Харчеха се обикновените, но военно оформени пиротехники, тип граната лимонка. Заявявали ги главно децата. Непълнолетни обаче не бяха допускани да пазаруват.

В Хасково право да продават пиротехнически изделия имат всички ловни и оръжейни магазини. За този бизнес са необходими един куп разрешителни, плюс специално 3-месечно обучение за персонала. Освен голяма бюрокрация, начинанието струва и сума пари. По груби изчисления на собственика на склада Антоан, изпълняването на всички изисквания за търговеца, като за начало му струва 5 хиляди лева.

Г.Христов

Списъкът с поръчките непрекъснато се актуализираше
Собственикът Антоан щедро раздаваше кутии с пиратки
Търсеха се и гранати
Както и ракети
Кейкът който гърми сто пъти и струва 139 лв
Хасковлии заделиха немалка част от празничния бюджет за пиратки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини