От х:

Днес в x:

Отрязаха детските на 174 семейства

Има и примерни ученици

Детските добавки на 174 семейства от областта са спрени заради отсъствия на децата им, които до октомври са направили 5 и повече неизвинени отсъствия. Най-много непослушни е имало в община Димитровград, където са санкционирани 42 семейства. След тях в класацията попада Любимец, където са орязани 26 семейства, а в Хасково са 22. Отличник е Маджарово, където няма наложени такива санкции. Това съобщи главният експерт от „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов.

Други 16 семейства няма да получат детски заради отсъствия на децата им от предучилищните групи.

В края на октомври приключи приема на молби за отопление. Подадени са общо 10 686 искания, от които 2471 са с откази. Най-честата причина за отказ е, че кандидатите за безплатно топло са заловени от социалните да работят нелегално.

От 2 януари догодина пък ще започне прием на молби за безплатни винетки за хора с минимум 50% увреждане. За да се възползват от социалната услуга, инвалидите трябва да притежават кола с двигател до 2000 кубика, до 160 конски сили, припомниха от регионалната служба. За 2013 г. са подадени 4662 молби, от които са отказани 36.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини