От х:

Днес в x:

35 °C

Оперираната четири пъти Биляна: Вярвам, че ще оздравея!

32-годишната Биляна Колева иска само да бъде здрава

Млада жена от Димитровград се нуждае от подкрепа заради здравословни проблеми. Претъпряла е 4 операции у нас, които не са довели до желан резултат. Сега се надява на помощ от чужбина, за лечението там тя събира средства.

Наскоро ръка на димитровградчанката подадоха от Народно читалище "Христо Ботев" в Димитровград.

На 1 ноември то организира благотворителен концерт в Спортна зала "Младост". Набраните средства от поканите и поставени на различни места кутии ще бъдат предоставени на Биляна. Екипът ни се срещна с младата жена, за да разкаже своята история:

- Биляна, кога започнаха здравословните Ви проблеми?

- Всичко започна когато бях бременна в 6 месец, това беше през 2001-ва година. Тогава започнаха болките в крака и кръста. Мислех, че плода ми тежи, нормално е всяка бременна жена има болки в кръста. След като родих, болките продължаваха и задълбочаваха.

Наложи се да потърся лекарска помощ. В продължение на две години обикалях по местни невролози, без да ми правят изследване, всичко възможно като лечение за болките в кръста ми бе приложено, включително и физиотерапия, но ефект нямаше.

По съвет на мой близки потърсих неврохирург от Пловдив. Прегледа ме на скенер д-р Желязков, който бе категоричен, че имам дискова херния на две места, като едната подлежеше на операция. И тъй като до момента лечението не бе помогнало, аз се съгласих на операция, която бе направена през октомври 2004-та година. Година след нея се чувствах добре, но при едно неволно движение болките започнаха отново и бяха по-силни. И така пак правих изследвания, които показаха, че въпреки хирургичната намеса се е получил рецидив.

Това ме принуди да потърся помощ в София, в болница "Св.Иван Рилски", където казват, че са светилата но неврохирургия у нас. И там бях оперирана през 2005 година, но без никакво подобрение. По това време болките в кръста станаха ежедневие. Ходих и в болница "Токуда", където шефът на отделението по неврохихургия бе категоричен, че трябва веднага да се оперирам. Когато това се случи се оказа, че интервенцията е извършена от противоположната на болките ми страна. За случката, обаче лекарският екип отказваше да признае - че е извършена операция от ляво, а не от дясно, където е проблема.

- Не направихте ли опит да поговорите с лекаря, да разберете защо така се е получило?

- Много пъти се опитвах са говоря с д-р Кондов в "Токуда", но той заявяваше, че си е свършил работата както трябва и да не го търся повече. Този специалист дори твърдеше, че си внушавам болката и че имам психологически проблем, а не физически.

След тази сбъркана операция си направих ново изследване, което за щастие показа, че проблема е останал и аз не си въобразявам болката. Следващото място, където търсих лек е болница "Царица Йоана в София", бившата ИСУЛ. Там установиха, че освен дискова херния в дясно, имам тежки сраствания от двете операции в ляво. Последва нова операция там през 2010 година, която доведе до желан резултат и усетих подобрение. Тогава се появиха болки от ляво, където ме бе оперирал д-р Кондов. Те започнаха да се увеличават, лежах в болницата пак, ходих на балниолечение, нова физиотерапия.

Накрая стана ясно, че заради ненужната операция кракът ми е започнал да слабее. Оказа се, че срастванията след операциите са оплели като паяжина гръбнака, налага се той да бъде подсилен с укрепващи пластини. В това ме увери проф.Райнов, който от 20 години живее в Германия. Той е последният специалист, към който се обърнах с надежда за лечение.

- За тази цел обаче са Ви нужни пари, за каква сума става дума?

-Да, още преди година стана ясно, че за операциите в Германия ще са нужни много средства, трябват 16 000 евро или 32 000 лв. Открихме и DМS номер, на който също могат да бъдат набирани помощи. Към момента събраната сума е 9 911 лв. Подкрепата на хората и тяхната благотворителност е единственото, на което мога да разчитам вече.

Кандидатствах пред две институции за финансова помощ преди година, но те ми отказаха. Това са Фонда за лечение в чужбина и чрез формуляр S2 на Здравната каса. В отговорите на двете места пише, че исканите от мен интервенции могат да бъдат направени и тук, в България. Но аз не желая да се подложа за пети път на операция у нас, страхувам се.

-Как се чувствате към момента?

-Изпитвам непрекъснати болки, а преди 10 дни състоянието ми се влоши още повече, все едно ток преминаваше по гръбнака ми. Страхувам се, че може и да се парализирам, а в определени моменти дори си мисля и най-лошото. Изписват ми обезболяващи, но гледам да не се пристрастявам към тях.

-Имате ли надежда, че нещата ще се оправят?

- При всички трудности, които преживях все пак вярвам, че нещата ще се оправят, опитвам се да не се предавам. Вярвам заради детето си и заради близките, които са до мен повече от 10 години. Ако не е майка ми, не знам как бих се справяла, защото съм самотен родител. Откакто започна заболяването ми почти не съм работила. Затова разчитам на подкрепата на хората, ако желаят - нека помогнат. Вярвам и в Бог, че няма да ме изостави!

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В подкрепа на лечението на Биляна има открит и DMS номер

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
18.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
18.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
18.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
18.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
18.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
18.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
18.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
18.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
18.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
18.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
18.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
18.09.2019
Последни новини