От х:

Днес в x:

Оперираната четири пъти Биляна: Вярвам, че ще оздравея!

32-годишната Биляна Колева иска само да бъде здрава

Млада жена от Димитровград се нуждае от подкрепа заради здравословни проблеми. Претъпряла е 4 операции у нас, които не са довели до желан резултат. Сега се надява на помощ от чужбина, за лечението там тя събира средства.

Наскоро ръка на димитровградчанката подадоха от Народно читалище "Христо Ботев" в Димитровград.

На 1 ноември то организира благотворителен концерт в Спортна зала "Младост". Набраните средства от поканите и поставени на различни места кутии ще бъдат предоставени на Биляна. Екипът ни се срещна с младата жена, за да разкаже своята история:

- Биляна, кога започнаха здравословните Ви проблеми?

- Всичко започна когато бях бременна в 6 месец, това беше през 2001-ва година. Тогава започнаха болките в крака и кръста. Мислех, че плода ми тежи, нормално е всяка бременна жена има болки в кръста. След като родих, болките продължаваха и задълбочаваха.

Наложи се да потърся лекарска помощ. В продължение на две години обикалях по местни невролози, без да ми правят изследване, всичко възможно като лечение за болките в кръста ми бе приложено, включително и физиотерапия, но ефект нямаше.

По съвет на мой близки потърсих неврохирург от Пловдив. Прегледа ме на скенер д-р Желязков, който бе категоричен, че имам дискова херния на две места, като едната подлежеше на операция. И тъй като до момента лечението не бе помогнало, аз се съгласих на операция, която бе направена през октомври 2004-та година. Година след нея се чувствах добре, но при едно неволно движение болките започнаха отново и бяха по-силни. И така пак правих изследвания, които показаха, че въпреки хирургичната намеса се е получил рецидив.

Това ме принуди да потърся помощ в София, в болница "Св.Иван Рилски", където казват, че са светилата но неврохирургия у нас. И там бях оперирана през 2005 година, но без никакво подобрение. По това време болките в кръста станаха ежедневие. Ходих и в болница "Токуда", където шефът на отделението по неврохихургия бе категоричен, че трябва веднага да се оперирам. Когато това се случи се оказа, че интервенцията е извършена от противоположната на болките ми страна. За случката, обаче лекарският екип отказваше да признае - че е извършена операция от ляво, а не от дясно, където е проблема.

- Не направихте ли опит да поговорите с лекаря, да разберете защо така се е получило?

- Много пъти се опитвах са говоря с д-р Кондов в "Токуда", но той заявяваше, че си е свършил работата както трябва и да не го търся повече. Този специалист дори твърдеше, че си внушавам болката и че имам психологически проблем, а не физически.

След тази сбъркана операция си направих ново изследване, което за щастие показа, че проблема е останал и аз не си въобразявам болката. Следващото място, където търсих лек е болница "Царица Йоана в София", бившата ИСУЛ. Там установиха, че освен дискова херния в дясно, имам тежки сраствания от двете операции в ляво. Последва нова операция там през 2010 година, която доведе до желан резултат и усетих подобрение. Тогава се появиха болки от ляво, където ме бе оперирал д-р Кондов. Те започнаха да се увеличават, лежах в болницата пак, ходих на балниолечение, нова физиотерапия.

Накрая стана ясно, че заради ненужната операция кракът ми е започнал да слабее. Оказа се, че срастванията след операциите са оплели като паяжина гръбнака, налага се той да бъде подсилен с укрепващи пластини. В това ме увери проф.Райнов, който от 20 години живее в Германия. Той е последният специалист, към който се обърнах с надежда за лечение.

- За тази цел обаче са Ви нужни пари, за каква сума става дума?

-Да, още преди година стана ясно, че за операциите в Германия ще са нужни много средства, трябват 16 000 евро или 32 000 лв. Открихме и DМS номер, на който също могат да бъдат набирани помощи. Към момента събраната сума е 9 911 лв. Подкрепата на хората и тяхната благотворителност е единственото, на което мога да разчитам вече.

Кандидатствах пред две институции за финансова помощ преди година, но те ми отказаха. Това са Фонда за лечение в чужбина и чрез формуляр S2 на Здравната каса. В отговорите на двете места пише, че исканите от мен интервенции могат да бъдат направени и тук, в България. Но аз не желая да се подложа за пети път на операция у нас, страхувам се.

-Как се чувствате към момента?

-Изпитвам непрекъснати болки, а преди 10 дни състоянието ми се влоши още повече, все едно ток преминаваше по гръбнака ми. Страхувам се, че може и да се парализирам, а в определени моменти дори си мисля и най-лошото. Изписват ми обезболяващи, но гледам да не се пристрастявам към тях.

-Имате ли надежда, че нещата ще се оправят?

- При всички трудности, които преживях все пак вярвам, че нещата ще се оправят, опитвам се да не се предавам. Вярвам заради детето си и заради близките, които са до мен повече от 10 години. Ако не е майка ми, не знам как бих се справяла, защото съм самотен родител. Откакто започна заболяването ми почти не съм работила. Затова разчитам на подкрепата на хората, ако желаят - нека помогнат. Вярвам и в Бог, че няма да ме изостави!

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В подкрепа на лечението на Биляна има открит и DMS номер
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини