От х:

Днес в x:

Пускат „Аватар” на 4D в България

Излизането на "Аватар" на голям екран през 2009-та предизвика безпрецедентен интерес и рекорден бокс офис, ненадминат и до сега. Години наред зрителите непрестанно питат дали е възможно филмът отново да се завърти на голям екран.

Cinema City успя да договори кино показ с дистрибутора, и нещо повече - нов вариант, мастериран за 4D. Светът на "Аватар" и неговите герои ще станат още по-богати от очакваното в четири измерения.

Прожекциите на Avatar 4D започват на 18.10. в 4DX салона в Cinema City Paradise, а предварителните продажби на 14.10.

Филмът ще ни върне към историята на Джейк Скъли, парализиран бивш морски пехотинец, който е изпратен в красивия, но опасен свят на Пандора. Пандора има местно население от нейвита - раса представляваща шестметрови хуманоидни сини същества. Проблемите идват, когато всички същества на планетата Пандора, животни, растения, нейвита, осъзнават, че хората трябва да напуснат техния свят и започват да използват всички сили за осъществяването на тази цел.

В 4DX, филмът ще оживее с уникална хореография и смесица от въздух, вода, аромат, движение, вибрации, които се случват в синхрон с действието на екрана. Ефектите стимулират сетивата на зрителите далеч отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните кино салони. Историята ще оживее както никога до сега. Очакването и вълнението нарастват с приближаването на премиерната дата 18.10. Кино индустрията отново изненада аудиторията и създаде нов уникален филмов формат, сега остава да видим и оценката на зрителите.

Експертите от 4DX TM, съвместно с всички големи холивудски студия, вече превръщат най-големите блокбъстъри в 4D преживяване. През последните няколко месеца на 4DX излязоха "Умирай трудно", "Хобит", "Чудната петорка","Здрач: Зазоряване - част 2", "Ледена епоха 4", „Невероятният Спайдър-мен", "Отмъстители-те" , а сега и "Аватар".

Първите 4DXTM кина в света са отворени през 2009 г. в Южна Корея, управлявани от CJV. 40 кина от същия тип работят вече в Тайланд, Китай, Мексико, Перу, Бразилия, Израел и Русия. За първи път в Европа 4DX технологията пристига през 2013 година. Според плановете на CJV, през първата половина на 2013 г., още десет 4DX TM кина ще бъдат отворени в Унгария, Полша, Чехия, България и Япония. В края на 2014 г. се очаква повече от 100 зали да предлагат абсолютното кино преживяване 4DXTM - в различни страни по света.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини