От х:

Днес в x:

КАТ глоби "регулировчика" от Петте кьошета с 300 лв.

КАТ ще глоби с 300 лева младежа, който влезе в ролята на регулировчик на натоварено столично кръстовище на първия учебен ден. Днес пред БНТ Коста Кръстев каза, че КАТ му съставили глоба за административно нарушение за 300 лева. ”Безработен съм и няма откъде да платя тази глоба, заяви той.

Той опроверга, че има неплатени глоби, заради което му е отнета книжката и показа заповедта на контролния орган, която е изтекла на 17 юни 2010 г.

Висш служител на КАТ обясни как цивилни лица не могат да регулират, защото това е едно от най-тежките кръстовища в София. Някакво чудо е, че не е станала катастрофа и младежът не е ударен, каза катаджията.

"Прав е господинът, че това не е работа за всеки и за цивилни. Но движението на това кръстовище не е променяно повече от 15 години. Ако не познавах движението не бих застанал да го регулирам", контрира го Коста.

Служителка на агенция за подбор на персонал пък се обадила в БНТ и предложила да намери работа на Коста.

Младият мъж се нагърби да отпуши възловото кръстовището на Петте кьошета под дъжда онзи ден, когато светофарите блокираха.

Самоинициативата му предизвика масовото одобрение на хората в социалните мрежи, където се споделяше снимка на Кръстев, направена от минувач. Той ръководел движението на задръстеното кръстовище в продължение на около 1 час.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини