От х:

Днес в x:

Сейшелите и ЮАР на венчавка в Хасково

Хасковската ритуална бе предпочетена от "малтийците" Иван и Маргарита, но, както се оказа, и от оригинален жител на островната държава

Хасковските моми се оказаха много търсени от чужденци. Поне 15 от тях се заженили за гражданин на чужда държава, показва справка в регистрите на община Хасково. Това е близо 10 % от всички сключени бракове в хасковската ритуална зала от началото на годината. Дестинациите на младоженците са повече от екзотични. Заветното „да“ са казали жител на Сейшелските острови ?! , Южно африканската република/ЮАР/, Финландия, по 1 англичанин и американец, гражданин на Израел, италианец, малтиец и двама германци. Последните са на турски граждани израснали и живеещи в Германия. Още трима „автентични“ турци са взели местна булка. Двама руснаци допълват многонационалната картинка на хасковските бракове.

Става дума за чужденци, а не за българи живеещи в чужбина. На 12-ти декември миналата година например младите Иван и Маргарита долетяха от Малта да се венчаят в Хасково. Освен чуждото, те имаха и българско гражданство и именно с такова бяха вписани в регистрите на общината.

Българки са предпочели и чужденците купили имоти в региона. Български зетьове например са известният покрай протестите за пътя през Книжовник англичанин Мартин Смит, който от година свил семейно гнездо с жена от Стамболово. Пак стамболовка е партньорката и на заселилия се у нас баварец Раймонд Хьорман.

Г. Христов

Мартин Смит и неговата съпруга от Стамболово
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини