От х:

Днес в x:

Война в Бадема с ножове и запалителни бомби

Криминалисти оглеждат жертвата на съседска война

Истинска война между съседи се води вече 6-ти месец в хасковския квартал Бадема. Днес военните действия ескалираха до хвърляне на коктейли молотов и подпалване на автомобили. Сравнително новичко Алфа Ромео бе изпепелено на паркинга пред блок 8-ми, почти пред очите на собственичката Мими Николова. Преди това жената била следена през целия град и заплашвана от съпругата на съсед, с когото Мими воювала отдавна. По някое време Николова се откъснала с колата си от преследвачката си и се прибрала пред блока. Минути по късно видяла от терасата как Ромеото гори. А въпросната съпруга на съседа се качвала спокойно в джипа си и малко по-късно отпрашила в неизвестна посока.

Пожарът избухнал в 11 часа. Светкавично мястото се оказа наводнено от пожарна, полиция и криминална лаборатория. Все още в състояние на афект, потърпевшата разкри предисторията на скандала, позовавайки се и ...на публикация в Haskovo.net. “На 14-ти януари тази година аз бях нападната, а синът ми пребит от съседа Елхан Емин, с когото имам отдавнашен спор. А от полицията ме изкараха пред журналистите, че аз съм виновна, едва ли не съм го колела. Никой не спомена че Емин простря с главичка сина ми на паркинга. Аз бях слязла само с ножче, с което белех картофи“ разпалено говореше жената и добави по адрес на присъстващите полицаи: „Вие го защитавате“. Повод за обвинението бе, че е подавала няколко жалби срещу съсед си, но нямало никакъв резултат. По думите и той съвсем целенасочено паркирал един от автомобилите си пред неин метален павилион пред блока. Там Мими държала стока с която търгувала на димитровградския пазар и заради паркираната кола не можела да зарежда. Именно от обикновена забележка за паркиране се стигнало до скандала от 14-ти януари, при който 36-годишния Емин бил наранен с нож в ръката. Оттогава той неизменно я заплашвал, че „ще я пали навсякъде“. Днес Мими и съпругът и Стойно били на пазар до Кауфланд, а на светофара на автогарата се засекли с жената на Емин. През прозореца онази и обяснила какво ще се случи, и малко по-късно то наистина се случило. Няма съмнение в умисъла на палежа - обгоряла бутилка бе напъхана под двигателя до лявата гума. Силният огън бе стопил мотора, а според очевидци пламъците се вдигнали на 3 метра. Като по чудо не пострадали други паркирани автомобили.

Никой от семейство Емин не бе на местопроизшествието. Били се изнесли веднага след инцидента. Никой от близките блокове пък не знаеше с какво се занимава обвинения за палежа, което осуети опитите на репортерите да го потърсят за коментар. Описаха ни го кратко като едър, як и каращ последен модел Рейндж Роувър. Бизнес неизвестен, занимания-също. Не бил замесен в други инциденти или поне никой не пожела да твърди противното.

Haskovo.net изразява готовност да предостави думата на г-н Емин ако пожелае да отговори на отправените му обвинения и хвърли яснота върху инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство.

Г.Христов

Потърпевша бе 48-годишната Мими Николова
Палежът станал посред бял ден, на препълнен паркинг
Според потърпевшата съседите се чувствали толкова безнаказани, че първо я предупредили преди да я подпалят
Колата била запалена от пъхната под двигателя бутилка със запалителна течност

Съпругът Стойно свидетелства за отправените заплахи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини