От х:

Днес в x:

Нуждаещ: Държавата е длъжна да ми помогне!

Слави Апостолов не разбираше защо не му помагат

Нуждаещ се от финансова помощ за своята майка категорично обяви, че държавата е длъжна да му помогне, както е длъжна на всички свои граждани, които са работили за нея и са си плащали данъци и осигуровки. Особеното в прошението е, че искането за помощ е не точно към държавата/институциите/, а към нейните граждани, сиреч всички нас. 

Ето и съдържанието на прошението разпространявано през последните няколко дни до редакциите на медиите в Хасково:

Хасковлийка се нуждае спешно от пари за изкуствена става 

77-годишната Петронка Апостолова от Хасково спешно се нуждае от 2 800 лева за изкуствена тазобедрена става, с които семейството й не разполага. Жената е инвалид втора група, с 80 % намалена работоспособност заради психично заболяване, за което е освидетелствана от ТЕЛК- Стара Загора през 2000-та година.

Преди около 6 месеца Петронка пада и оттогава не може да се придвижва сама. През март тя е прегледана от ортопедична лекарска консултативна комисия към МБАЛ - Хасково, която потвърждава диагнозата "счупване шийката на дясна бедрена кост" и нуждата от отпускане на проходилка от "Социално подпомагане".

В момента за възрастната жена се грижат двамата й синове, които са безработни. Тримата преживяват само с нейната пенсия от 315 лева. Надеждата им е до 1-2 месеца да успеят да съберат нужната сума за изкуствена става, за да може Петронка да се оперира. По-голямо забавяне от посочения срок би довело до мускулна атрофия и парализа, от което се опасяват специалистите и близките.

Всеки, който иска да помогне, може да стори това чрез разкритата банкова сметка в левове на името на Петронка Йосифова Апостолова или да се свърже със сина й Слави на телефон 0895334920.

 

-------------------

Банкова сметка

04/0000000020856421   

IBAN BG50STSA93000020856421

BIC STSABGSF

Haskovo.net многократно е бил съпричастен в кампании за помагане на нуждаещи се хора. Банкова сметка и телефон обаче не са достатъчни да призовем читателите да помагат, както любезно обяснихме на посочения в писмото номер. Поканихме мъжът на име Слави да посети редакцията ни за да удостовери автентичността на молбата си.

Слави Апостолов днес дойде и показа документи, от които е видно че майка му наистина е претърпяла тежката травма навръх 31-ви декември 2012-та година. Освен това показа и категоричност, граничеща с агресия. Освен държавата, трябва да помагат и хората! И с дълбоко разочарование добави, че до момента нищо не било събрано в сметката. 

Счупването на тазобедрената става е една от честите травми през зимата, от която потърпевши са десетки, особено възрастни, хасковлии. Досега обаче в редакцията нямахме Зов за помощ за такъв проблем.

Аргументът не направи впечатление на молителя. На тях трябвало да се помогне, защото не разполагали с необходимите средства, обясни с нарастващ гняв Слави. Майка им била стара, а синовете безработни, защото, цитирам: „В Хасково има дискриминация по пол и възраст“. По думите на Слави, никой не търсил на работа мъже, особено стари. Самият той е на 40 години, брат му – около тази възраст. 

Слави не е е работил в Хасково от 2008-ма година. По средно образование бил шлосер, но тази професия не го влечала. Препитавал се на морето с временни работи. Не е осигурен. Не спомена да има здравословни проблеми. 

Майка му обаче била „в тютюна“ от 40 години и било скандално, че Здравната каса не поемала парите за изкуствена става. Тогава да и върнат парите за здравни осигуровки събирани през годините, категорично поиска мъжът. За капак, заклейми медиите, че не се интересуват от проблемите на хората, а това им била работата. 

Публикуваме този сигнал, защото единственото неоспоримо нещо в случая е, че 78-годишната българка Петронка Апостолова наистина е в тежко положение и очевидно няма на кого да разчита. Всеки, който би пожелал, може да помогне на посочената сметка или по друг начин. 

Дали ще се почувства задължен е друг въпрос.

Г.Христов

Има всички необходими документи, че майка му си е счупила крака
Мъжът бе изпълнен с гняв и разочарование от всичко и всички
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини