От х:

Днес в x:

Ученици на Автото „крадат“ занаят в сервизи

10-класничката Лезие е готова да "краде" занаят

Четирима абитуриенти на Професионална гимназия по транспорт успешно приключиха занятията си по проекта „Ученически практики” който включваше трупане на опит и стаж в различни сервизи за технически прегледи, монтаж, демонтаж и обслужване на автомобили. В рамките на 240 часа младежите работиха пълноценно и на равна нога с майстори в занаята и попиха от техния опит и умения. В края на обучението си момчетата бяха оценени от работодателите и получиха специални сертификати за отлично свършената работа. За участието си в проекта учениците получиха еднократна стипендия в размер на 310 лв.

Добрият пример зарази и от по-малките ученици на Автото. Много от единадесетокласниците, проявиха желание да се включат в проекта. Мерак да чиракуват изразиха и десетокласниците, но според майсторите те още не са готови и най-вече не са достатъчно теоретично подготвени.

„В края на тази учебна година очакваме подаването на новите заявления. През лятото ще обсъжда подборът на подходящи за нашето обучение нови партньорски фирми, които да подкрепят професионалното израстване на възпитаниците ни. Наесен подължаваме” заяви инж. Марина Кавракирова, в качеството си на наблюдаващ работата на учениците учител.

Проектът на Автото се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд (ЕСФ) на Европейския съюз.

Г.Христов

12-класниците получиха практически опит
Момчетата работиха на равна нога с майсторите

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини