От х:

Днес в x:

Два дни „С песните на Ари“

Повече от 300 изпълнители на стари градски песни ще посрещне читалище „Заря“ на 8 и 9 юни. 13-то издание на Националния конкурс-фестивал „С песните на Ари“ е организирано от общината и културното средище.

20 са колективите, заявили участие от градове от цяла България. Има и 11 индивидуални участници, уточни шефът на „Заря“ Александър Милушев. Най-младите мераклии за надпяването са ученици от Самоков. Това е акордеонно-вокално трио, което обещава да е доста атрактивно, споделиха организаторите. В певческата надпревара ще участват 8 състава от Хасково.

Някои от участниците показват приемствеността при шлагерната песен и се появяват на сцената в състав: баба, дядо, внуче. По- младите изпълнители се явяват с песни от 60-те години на миналия век, анализира Милушев. За първенците ще бъде разпределен награден фонд от 3 000 лв, посочи Васил Несторов от общинска администрация.

Най-добрите и гласовити изпълнители ще определи тричленно жури с председател Тони Шекерджиева- Новак от Музикалната академия в Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини