От х:

Днес в x:

Бум ! Милиард и половина гледали мотокроса ни!

Кметът Иванов/вляво/ и Румен Петков/вдясно/ откриха и миналогодишния старт

Бившия вътрешен министър и настоящ председател на федерацията по мотокрос Румен Петков хвърли бомба на пресконференция в кметството, като обяви че ¼ от целокупното човечество гледали българските състезания по мотокрос. Петков се ангажира с цифрата 1.5 млрд. души, които наблюдавали старта в Севлиево м.г. Заради това, мотокросът е спортът който дал най-много популярност на България през изминалата година. От излъчванията на състезанията, страната спестила чисто 7 млн евро от безплатна реклама. 

Заявената гледаемост направо удря в земята по-обикновени спортове като тенис, футбол и Формула 1. 

Цифрите бяха изнесени по повод стартиращият утре източноевропейски шампионат по мотокрос на пистата край Хасково. Събитието се презентира за пръв път в Хасково, досега било в София, изтъкнаха организаторите. Хасково трябва да се гордее, че само за три години организира, лицензира и наложи в международния календар старта си, допълни Петков. Не бяха спестени цифри и за хасковското състезание – според Петков и другият председател Богдан Николов, миналогодишния и по-миналогодишен старт били гледани от по над 20 хиляди души. Въпреки разните проблеми с подходи към пистата, законност на състезанието и противопоставяне със силови ведомства. Сега се очаква да бъдат повече. 

Над 100 състезатели от България и Източна Европа са записани за стартовете в класовете до 65 и 85 куб. см. Организацията била готова има само известен проблем със запрашаването на пистата, допълни кметът Георги Иванов. Подобно запрашаване имаше на старта в Румъния преди месец, където трагично загина българска надежда в мотокроса. За да се предотвратят инциденти, на пистата са изпратени няколко водоноски, а само за утре са планирани цели три поливания. Които могат и да се окажат ненужни, защото кметът имал връзки свише и си поръчал дъжд. Още докато го казваше и навън заваля. 

Утре са свободните тренировки и квалификациите. Състезанието е в неделя. Официалното откриване е насрочено за 11 часа същия ден.

Г.Христов

На пистата може да е кално, но няма да е прашно
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини