От х:

Днес в x:

Дете почина в двора на училище от токов удар

10-годишно момче е починало при нелеп инцидент в училищен двор в хаджидимовското село Копривлен. 

Четвъртокласникът е бил покосен от токов удар, след като оголена жица от електрически стълб паднала на металната ограда и детето се опряло на нея по време на игра.

Момчето е починало на място. Кметът на село Копривлен Иван Димчев заяви пред Дарик, че още на 22 април е подаден сигнал към ЧЕЗ, но повредата така и не била отстранена. 

По думите на 64-годишен мъж от с. Копривлен той е бил извикан от децата, с които 10-годишното дете е играело на спортната площадка в двора на училището в селото.

При пристигане на място мъжът видял детето да виси на метален кол, който е част от оградата на спортната площадка в двора на учебното заведение. 

От пристигналите на местопроизшествието полицейски служители е установено, че в двора на учебното заведение в близост до спортната площадка има дървен стълб, през който преминават 4 проводника за електрическо захранване на училището, като единият от тях е прекъснат по средата. 

ЧЕЗ ще окаже пълно съдействие на разследващите органи за изясняване на причините за фаталния инцидент. Това се посочва в изявление на енергийната компания.

„Потресени сме от голямата трагедия в село Копривлен, която отне живота на невръстния Ангел Капсъзов", се посочва в изявлението. От ЧЕЗ изказват най-искрени съболезнования на неговото семейство и близките му. От компанията са разговаряли с

кмета на селото Иван Динчев и са го помолили да предаде на семейството на загиналото дете тяхната съпричастност. Компанията ще окаже и нужната финансова подкрепа на общината и семейството.

Извършва се оглед на мястото на инцидента и компетентните органи вземат веществени доказателства. „Надявам се да узнаем истината в най-кратки срокове", се посочено в изявлението. 

От ЧЕЗ се обръщат към клиентите си да бъдат бдителни и при забелязани нередности по съоръженията от мрежата да подават незабавно сигнали на денонощната информационна линия 0700 10 010, имейл адрес zaklienta@cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти, на тел. 112 или при кметствата на общините.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини