От х:

Днес в x:

Повишена раждаемост във „Възраждане“, правят ясла

Повечето деца налагат преобразуването на градината в ОДЗ

Не по-малко от 15 деца в ясленска възраст/от 8 м до 3 г/ имат нужда от своя група в хасковския квартал „Възраждане“. За целта, наличната там седмична детска градина №19 „Щурче“ ще се преобразува в ОДЗ. Още повече, че от края на август миналата година, нощуващата група деца се е разпаднала и детското заведение е загубило своя статут на седмично. Това бе единствената седмична детска градина в Хасково. 

Бъдещото ОДЗ се намира на улица „Пролетарска“, която е пресечка на бул. „Васил Левски“ и е непосредствено над ОУ „Никола Вапцаров“. По предложение на директорът на градината, се разкрива ясленска група тъй като поне 15 семейства в района имат новородени и проявяват интерес към записването им в заведението. Най-близкото друго такова е 11-та градина над АГО, достъпът до която обаче е труден заради многото натоварени кръстовища до нея. От друга страна, записването на нови деца ще се отрази благоприятно върху бюджета на ОДЗ-то. 

Записването на деца в новооткритата ясла ще започне от септември тази година. Предстои откриване на нови щатни бройки за детски учителки и възпитателки.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини