От х:

Днес в x:

„Бачо Киро“ дочака нови бордюри, за дупките-следващата петилетка

На "Бачо Киро" имат нови бордюри и стари дупки

Хасковската улица „Бачо Киро” първа откликна на призива за съставена на каталог на хасковските дупки. По традиция те лъсват напролет след стопяването на снеговете. На част от хасковските улици вече започна кърпенето, но на „Бачо Киро” нямат надежда общината скоро да им обърне внимание. Какво е положението там личи от имейлът на редакционната ни поща

Име: Бурчин

E-mail: ********

 

Град: Хасково

 

Тема: Дупките по улица ..Бачо Киро

 

Съдържание:

 

Здравейте аз съм жителка на тази улица и от няколко години улицата ни е забравена от общината комшиите ни сами почнаха да затварят пътя с камъни, кал, пръст с каквото се сещате, но няма никаква полза при дъжд пак се отварят дупките станаха огромни нека да дойдете и да снимате нашата улица дори вече такситата не искат да идват на поръчки заради дупките 

Проверка на място потвърди положението. Уличката, която е крайната пресечка на „Илинден” в посока към завод „Родина“, е изцяло проядена от различни по размер и дълбочина дупки. Характерното за тях са острите им ръбове, които обричат гумите и джанти. И май не само тях, както личи от автомобила на местен жител/сн. 3/.

Половината от улицата даже няма и асфалт и прилича на черен път, водещ право към гората. Отстрани обаче се строяха нови кооперации. Може би ще асфалтират пътя като станат готови, стига да имат връзки в съвета, злъчно отбелязаха жителите кореняци бай Димитър и стрина Мария. Впрочем жената не може дасе оплаче от липса на познанства в общината, работела там 35 години. Често ходела да ги запознава с проблема, дори пуснала жалба срещу състоянието на пътя. Отговоряли и неизменно, че няма средства и трябва да изчака да се съберат. Веднъж и подметнали - нали имате нови бордюри. На улицата наистина има нови бордюри, поставени преди няколко години. Станало пак след много молби да им оправят пътя, но се свършило само с бордюрите. Асфалтът сигурно ще е следващата петилетка, шегуват се от „Бачо Киро” и докато се шегуват се ядосват, че циганската махала сигурно е 5 пъти по оправяна от тяхната, а в цялата Махала сигурно има по-малко данъкоплатци и то само от тяхната малка уличка.

Познаха и този път. Фирми наети от общината започнаха пролетните кърпежи от ул. „Акация”. Случайно или не, точно от противоположния на „Бачо Киро” край на града.

Г.Христов

Кола на местен жител
Половината местни били на колела но установили че и за тях е опасно
От улицата пращали молби до общината, но им отговаряли че няма средства
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини