От х:

Днес в x:

До 1 млн. долара за каюта в „Титаник II”

Очаква се „Титаник II” да направи първото си плаване през 2016 г., като богаташи предлагали между 750 000 и 1 000 000 долара за привилегията да са на борда му

Вече 40 000 души са се записали на сайта на компанията Blue Star Line с надеждата да се качат на първото плаване на „Титаник II”, предвидено да се проведе през 2016 г., пише БГНЕС

Австралийският милиардер Клайв Палмър, собственик на компанията, твърди, че 16 от мераклиите предлагали между 750 000 и 1 000 000 долара за правото да имат каюта на първото плаване на кораба.

Репликата на трагично потъналия океански гигант ще следва маршрута на предшественика си от Саутхамптън, Великобритания, до Ню Йорк. Палмър огласи детайли за новия морски великан на пресконференция в музея на корабо- и въздухоплаването и Космоса в Ню Йорк. Новият кораб ще бъде с 840 каюти и 9 палуби. Интериорът на каютите ще бъде издържан в стила на оригинала. За да бъде всичко като едно време (вероятно без изхода от плаването на "Титаник", който потъва на 15 април 1912 г., а 1500 от пътуващите 2228 души се удавят), пасажерите също ще трябва да носят костюми в тон с модата от 1912 г. По думите на австралийския магнат, "Титаник II" ще бъде най-безопасният кораб в света (за такъв е бил обявен и предшественикът му). Той ще бъде истинско произведение на изкуството от гледна точка на технологии, навигационна система и сигурност. Ще носи на борда си 18 моторни спасителни катера.

Клайв Палмър, който натрупал състоянието си в добивната промишленост, е поръчал кораба на китайския конструктор CSC Jinling Shipyard. Китайските военноморски сили са поканени да съпровождат първото трансатлантическо плаване на „Титаник II”.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини