От х:

Днес в x:

Българска мечта: Безработен стана директор на Бюрото по труда

Тянко Атанасов Кондов

В Щатите вестникарчето може да си мечтае да стане президент, но в България безработния мечтае да стане директор. Особено ако става дума за Хасково, където безработицата е по-висока от тази за страната. 

46-годишният Тянко Атанасов Кондов доскоро бе един от безработните, а в момента е новият шеф на хасковското Бюро по труда. Той е на поста от два дни, след като спечели тежък двукръгов конкурс с участието на доста мераклии за шефското място. Кондов обаче изпълнява изискването за поне 4 години управленски стаж в публичната администрация и висше икономическо образование. Има даже две - по финанси във ВТУ „Св. Кирил и Методий“ и инженер - технолог от Университета по хранителни технологии в Пловдив. 

Преди да отиде на пазара на труда, Кондов е работил от 12 години във Фонд Тютюн към Министерството на земеделието и храните, дори за известно време бил шеф. Обаче на 10-ти декември м.г. закрили структурата и шефа отишъл на борсата. Полагало му се даже 22 дена обезщетение за безработица. 

От подадените документи в Бюрото става ясно, че се надявал да работи нещо в администрацията. Обаче се обявил конкурс за директорското място което от 2007-ма година се заема от временно - изпълняващи длъжността. Кондов не изтървал шанса си. На финалният тест постигнал резултат над 80 %. Щатната заплата за този пост е до 900 лв.

Няма да прави структурни промени във ведомството си. Първото му впечатление от служителите е, че са много компетентни. „Намериха ми работа“ шегува се той. 

Оказва се един от само двамата шефове на институции в Хасково, които не са политически назначения. Тянко Кондов не е член както на управляващите от ГЕРБ, така и на други политически партии. 

Родом е от Хасково, затова работата в София не му липсвала. Още повече, че жена му работи тук, а дъщеря му е ученичка в ГПЧЕ „Асен Златаров“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини