От х:

Днес в x:

CES 2013 - големи смартфони и ултра HDTV

Започва се! От 8 до 11 януари в Лас Вегас хиляди компании ще покажат най-новите си изделия и това е бъдещето на потребителите що се отнася до технологии.

CES 2013 ще бъде най-големият CES досега с над 3000 експоната, с 20000 нови продукти на 1870 хиляди квадратни метра площ, обяви миналия месец CEA (Consumer Electronics Association, управителното тяло на шоуто).

Apple няма да има. Нито пък ще Google. И за първи път от много години Microsoft няма да има свой собствен щанд. Nokia, Dell и HP също прескачат тазгодишния CES. Това не е непременно нещо лошо за шоуто, което традиционно е доминирано от гиганти като Intel и Sony.

Ето какви са очакванията:

Възходът на стартиращите компании - Новото поколение стартиращи фирми от Силициевата долина от гледна точка на иновациите, може да се каже, е нещо добро и даващо резултати.

Голямото парти на Samsung - Корейският конгломерат е с безкраен списък модели смартфони и таблети, включително "iPhone убиеца" Galaxy SIII. Samsung има много "безпрецедентно" интелигентни телевизори и най-съвременните сгъваеми дисплеи на телефона.

Призракът на Microsoft - Официално Microsoft го няма на CES, но "духът" накомпанията ще бъде там с Windows 8. Това ще бъде още един шанс за Балмър и сие да прокарат операционната система чрез множество предполагани хибридни устройства със сензорни екрани. Lenovo, Asus и други ще се опитат да грабнат вниманието с всевъзможни "пост-PC" устройства.

"Умни" телевизори, "умни" TV Абонаменти - Още по-големи, по-тънки, по-добри телевизори. Ако миналата година беше за 3D, тази година идват 4K и OLED, което означава по-високи резолюции, по-тънки екрани и по-живи цветове. И скъпи. Много по-скъпи.

"Интернет навсякъде" - Чиповете са все по-малки, мрежите по-бързи и всеки има смартфон. Всъщност, след много фалстартове, "умният" дом може би най-накрая се сбъдва. Тук са свързаните с интернет устройства, като Philips Hue и Belkin WeMo. Палиш и гасиш лампите и ютиите откъдето си искаш по WiFi.

Gesture контрол - С появата на технологии като лицево разпознаване, следене на погледа, разпознаване на глас и движения, очаквайте съвсем нови начини за комуникация с вашите машини.

Телефони с голеееми екрани - Не е непременно по-добре, но изглежда нещата вървят натам. Изглежда неизбежно. Телефони с още по-големи екрани са на път. Става дума за 5-инчов екран, или дори пет и половина.

Свързаните автомобили - Над 100 000 квадратни метра заемат автомобилните производители. Компании като Ford, Audi и Kia представят коли, които безпроблемно се сработват с вашия облак. Вашата iCar и Вашият iCloud хлопат на вратата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини