От х:

Днес в x:

Симеоновград се включва в националния протест срещу джигитите на пътя

Симеоновград ще почетат жертвите си в национален протест срещу неспазващите ограниченията на скоростта

Симеоновград ще се включи в националния протест срещу шофьорите неспазващи ограниченията на скоростта. Той е насрочен за 18-ти ноември, неделя, и в него ще се включат

хора от Варна, София, Бургас, Плевен, Раднево, Севлиево, Пловдив, Русе и Петрич. Датата е избрана неслучайно. 18-ти ноември е обявен за световен ден на жертвите от ПТП. Градът на Марица е един от „лидерите“ в този черен списък. Навръх великден 2011-та година, пиян шофьор каращ със 130 км по градските улици, помете и уби на място 6 деца тръгнали на църква. 

Идеята на протеста в неделя е шофьорите, които ще се присъединят, спазвайки правилата за движение по пътищата, да покажат на неспазващите ограниченията на скоростта какво трябва да бъде тяхното поведение, съобщава Радостина Георгиева от Симеоновград. Тя е братовчедка на един от загиналите в черния Великден младежи, Красимир Марков. В Симеоновград протестното шествие ще започне от 11:00 часа.

Сборният пункт ще бъде на изхода на града в посока гр. Гълъбово, а шествието ще премине по ул. „Александър Стамболийски” през кръговото движение до пешеходния мост, по ул. „Раковска”, ул. „Христо Ботев”, ул. „Алеко Константинов” и ул. „Цар Освободител” и ще завърши пред сградата на община Симеоновград.

На автомобилите ще бъдат поставени плакати с призиви за спазване на правилата за движение, както ограниченията на скоростта, които са част от тези правила.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини