От х:

Днес в x:

"Дисни" купи "Междузвездни войни"

Американският развлекателен гигант "Дисни" /The Walt Disney Company/ обяви във вторник, че купува "Лукасфилм", продуцентската компания на създателя на "Междузвездни войни" Джордж Лукас, за около 4,05 млрд. долара в брой и акции, предаде БГНЕС.

"Тази сделка съчетава портфейл със съдържание от световна класа, включително и " Междузвездни войни ", една от най-големите семейни развлекателни саги на всички времена, с уникалното творчество на "Дисни " в различни сектори", каза главният изпълнителен директор на "Дисни" Робърт Айджър.

"Възможностите и опитът на "Дисни" дават възможност на "Лукасфилм" да открие нови пътища във филмите, телевизията, интерактивните медии, тематични паркове, забавления и потребителски продукти", каза от своя страна Джордж Лукас, който притежаваше досега 100% от компанията.

"Сега е време за мен да предам "Междузвездни войни" на ново поколение режисьори. Винаги съм си мислел че "Междузвездни войни ще ме надживее и според мен е важно да се постави на мястото на прехода в моя живот", коментира той.

"Дисни" предвижда да изплати около половината от сделката в брой, а останалата част с 40 млн. акции, които ще бъдат издадени по време на завършване на сделката.

От съобщението на компанията стана ясно, че се предвижда през 2015 г. да излезе седми епизод на "Междузвездни войни" и след това историята да продължи.

Преди "Лукасфилм" "Дисни" успешно придоби анимационните студиа "Пиксар" /Pixar Animation Studios/ и тежката артилерия в комиксите "Марвел" /Marvel Entertainment/.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини