От х:

Днес в x:

Михаил Попов: „Служители на Общински инспекторат не се легитимираха и се държаха грубо с мен“

„При проверка на моя строеж служители на Общински инспекторат се държаха грубо с мен, а освен това и не се легитимираха“, пише Михаил Попов  в своя жалба до кмета на Перник.

„Работех на строежа си на ул. Благой Гебрев, когато дойдоха двама души. Търсеха отговорника на строежа и им казах, че това съм аз. Попитаха ме дали съм платил на общината право за скелето. Когато им отговорих, че не съм чул за такова нещо, те ми отвърнаха: „Ти мислиш ли, или не?“, отговорих им с: „Не“, разказва още Попов.

При проверка на строежа се установява, че Попов неправомерно е усвоил 3 кв. м. , разполагайки скелето за сградата. „Попитах ги дали се занимават с реда в града, или не забелязват намиращия се наблизо гараж, който според мен е незаконен. Отговориха ми, че са изпратени специално  на строежа за скелето“, разказва още Попов.

По думите му, служителите обяснили, че трябва да му се пише акт, но понеже са великодушни, ще направят само констативен протокол. „Според мен са изпратени нарочно от директора на инспектората Йордан Йорданов“, категоричен е Попов.

След като той отива в общината, се оказва, че има разрешение за скелето, но няма право на 3 кв. м., които попадат на паркинга пред сградата. Затова инспекторите му пишат фиш на стойност 50 лв.

Според Попов е лицемерие да се налагат санкции на него и семейството му, след като самият директор на инспектората, по думите му, също е в нарушение.

„Глобиха дъщеря ми, защото е спряла пред дома ми, а самият Йорданов също паркира колата си на тротоар“, разказва Попов и подкрепя твърдението си със снимките тук.

*Отговорът на Община Перник и засегнатите лица ще бъде публикуван в perunik.com в началото на следващата седмица.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини