От х:

Днес в x:

Пилешки руленца

Пилешки руленца

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се разрязват на две, за да получим 4 парчета. С помощта на остър нож правим разрез от широката страна на филето и оформяме джоб.

Загряваме 2 с.л. масло и 2 с.л. зехтин и запържваме ситно нарязания лук. Когато омекне добавяме настърганите на едро ренде картофи и морков. Задушаваме 4-5 минути и слагаме ситно нарязаните гъби. Поръсваме с черен пипер и индийско орехче, и задушаваме плънката до омекване.

Сваляме продуктите от котлона, добавяме настъргания кашкавал и пълним пилешките гърди. Подреждаме лентите бекон по 3-4, така че леко да се застъпят. Върху тях поставяме пилешкото рулце с отворът на долу и навиваме на стегнато руло.

Готовите рула се овалват в брашно и се пържат в остатъка от мазнината, докато беконът хване златиста коричка. Изваждат се и се слагат в огнеупорен съд, а в мазнината от пърженето се сипва балсамовия оцет и се оставя да поври за малко.

Добавят се водата, 4-5 с.л. лимонов сок и се разбърква. Когато сместа кипне се заливат пилешките руленца, покриват се с клонки салвия и прясна мащерка, завиват се с алучиниево фолио и се пекат 60 минути на 200 градуса.

Източник: gotvach.bg

Последни новини