От х:

Днес в x:

Флам Кухен

Флам Кухен

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За тестото смесете топлата вода и маята и се оставя да престои 5 минути, докато шупне. Добавете сол и брашно и разбъркайте с дървена лъжица, докато се оформи тестото и започне да се отделя от стените на купата. Прехвърлете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете в продължение на 2 минути, докато тестото стане меко и еластично. Покрийте и оставете да втасва 20-та минута на топло място.

Загрейте фурната до 220 градуса и си пригответе дъска или тава за печене, застлана с хартия за печене. Сложете бекона в малко студена вода, оставете да кипне и го отцедете. Това се прави, за да може беконът да се освободи от излишни мазнини и сол и да не изгаря по време на печене на тартата.

Тестото се разделя на 4 равни части, които леко се посипват с брашно. Всяка се разточва тънко на правоъгълен и тънък блат, като за пица.

Разпределяйте върху всеки блат по 1/4 от заквасена сметана върху повърхността на тестото, отгоре поръсете с 1/4 от лука, бекона и подправяйте със сол и черен пипер.

Изпечете флам кухена във фурната за около 8 минути всеки. След това приплъзнете от хартията за печене и запечете без нея още около 3 минути, докато се получи златиста и хрупкава коричка.

Готовия флам кухен върнете върху хартията и разрежете на квадратни парчета. Във Франция Флам Кухен е известен като Тарт Фламбе (Tarte flambée). Във Франция и Германия тестото на Флам Кухен може да се купи готово от магазините.

Да ви е сладко!

Източник: gotvach.bg

Последни новини