От х:

Днес в x:

Завит тутманик

Завит тутманик

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто от горните продукти, разделяме на 5 топки и оставяме да втаса около 30-40 мин. Разточваме първата топка на кора с дебелина около от 1/2 до 1 см. Намазваме я с маргарин и/или мас и я слагаме на страна.

Разточваме следващите две кори по същият начин, като втората кора я слагаме върху първата, а третата върху втората. Върху третата подмазана кора, натрошаваме част от сиренето и покриваме с останалите две кори, помазани както първите.

Тези 5 кори, който са една върху друга, прегъваме на две и ги оставяме да отпочинат 15 мин. Пет пластовата кора я разточваме до дебелина 2 см., последно намазване и слагаме останалото сирене отгоре.

Навиваме на руло и режем на еднакви ленти 2-3 см. В подмазана тава ги нареждаме, като ги обръщаме нагоре. Оставяме още малко да втаса и ги подмазваме с разбития жълтък с няколко капки олио.

Печем тутманика в предварително затоплена фурна на 200- 220 градуса за 30-40 мин. до хубаво изпичане на тутманика. След изваждане, ръсим със студена вода, слагаме хартия и завиваме с кърпа за да се задуши и омекне.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg

Последни новини