От х:

Днес в x:

Шоколадова торта в сърце

Шоколадова торта в сърце

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Продуктите са за 2 блата, които в последствие се разполовяват и се получават общо 4 блата. За да приготвите едната доза, разбийте половината от маслото, пудрата захар и 1 ванилията. Постепенно при непрекъснато биене добавете 6 жълтъка един по един и брашното на дози.

Разтопете половината шоколад (130 г) на водна баня и прибавете внимателно към сместа. Разбийте 6 белтъка със 100 г захар и щипка сол на пухкав сняг и внимателно ги объркайте към останалата смес. Така приготвеният блат се изсипва в кръгла 24-сантиметрова тавичка, застлана с хартия за печене и леко намазнена.

Пече се в предварително загряна на 180 градуса фурна, а готовността се проверява с клечка. След като изпеченият блат изстине се разполовява, за да се получат 2 блата. Цялата процедура се повтаря и с останалите продукти, изпича се още един такъв блат, който се разполовява и се получават общо 4 части, които се слепват с бял крем. Преди това се изрязват с помощта на шаблон във формата на сърце.

За да приготвите крема разбийте сметаната до пухкавост заедно с пудрата захар, добавете ликьора и кокосовите стърготини, като внимателно разбърквате. Започнете да редите тортата. Първо поставете 1 блат в голяма чиния, поръсите го с малко ликьор и намажете с част от сметановия крем.

Сложете втори блат, пак поръсете с ликьор и пак крем. Така до изчерпване на крема и блатовете, като най-отгоре намажете с крем и поръсете с настърган шоколад.

Източник: gotvach.bg

Последни новини