От х:

Днес в x:

Торта Трюфел

Торта Трюфел

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За блата разбийте до пухкав крем маслото със захарта, добавете предварително леко разбитите яйца, пресятото брашно с бакпулвера, какаото и щом всичко се хомогенизира, разбъркайте със смлените бадеми. По желание ароматизирайте с ромова есениция.

От тази смес трябва да изпечете 2 еднакви блата един след друг. Печете ги в тава с хартия за печене в умерена фурна, докато клечката излезе суха, но внимавайте да не ги препечете. Първо се охлаждат и след това се маха хартията.

За крема натрошете шоколада в съд и заедно с няколко с.л. сметана го разтопете до хомогенна смес. Останалата сметана разбийте до пухкав сняг, като преди това трябва да е много добре изстудена. След това към нея на тънка струйка и при непрекъснато разбиване добавете поохладения шоколад. Разбийте хубаво крема.

Вземете поднос и сложете първия блат. По желание може всеки блат да разделите на 2 и така ще се получи торта с 4 блата. Напоете блата леко със сок от компот или захарен сироп. Намажете с крема хубаво и разпределете трюфели, които трябва да потънат в крема. Отгоре втори блат, пак напоете и намажете цялата торта с крем и загладете добре. Украсата е по ваше желание - разполовени трюфели, настърган шоколад или поръсете със смес от пудра захар и какао.

Източник: gotvach.bg

Последни новини