От х:

Днес в x:

Торта Семифредо

Торта Семифредо

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Смесете прясното мляко, захарта и остърганата шушулка ванилия (вътрешността и шушулката) и ги сложете да се загряват. След като кипне, добавете разтвореното в малко прясно мляко нишесте или брашно. Бъркайте до сгъстяване, снемете и разбъркайте добре с течната сметана.

Отделно се разбиват жълтъците и се добавят постепенно при непрекъснато разбиване към вече сваления от котлона крем. Сложете съда с крема на изключения котлон и бъркайте, докато добре се сгъсти, но без да завира. Готовия крем се покрива с прозрачно фолио и се оставя да се охлади настрана.

За блатовете смесете смлените бисквити с мекото масло, докато напълно се хомогенизират и се получат нещо като ронливи трохи. Добавете малко канела и какао по желание, но не прекалено.

Застелете продълговата форма за кекс с прозрачно фолио. От бисквитената смес разточете върху прозрачно фолио 2 еднакви блата с големината на формата. Това се прави, за да се получи стегнат блат, който не се разпада. Сипете 1/2 от крема във формата и отгоре единия блат, след това пак крем и втори блат.

Сложете тортата Семифредо в камерата, докато се замрази за няколко часа. След това извадете, обърнете в поднос и отстранете фолиото. Отгоре може да направите украса от настърган шоколад или да поръсите с какао.

Източник: gotvach.bg

Последни новини