От х:

Днес в x:

Най-големия хакерски удар,откраднаха песните на Майкъл Джексън

Пълната дискография на Майкъл Джексън, оценена на 250 милиона долара, е изчезнала

Неизвестни засега хакери осъществиха най-голямата кражба от звукозаписна компания. Те са пробили "Сони Мюзик" и са откраднали пълната дискография на Майкъл Джексън. Тя е оценена на 250 милиона долара, в която има негови ранни и неиздавани песни.

Ловките компютърни апаши са проникнали в сървърите на музикалната компания и са дръпнали над 50 000 файла със записи. "Сони мюзик" потвърди незаконното проникване в нейната база данни, но не уточни колко песни са били откраднати.

"Всичко, което корпорацията закупи от наследниците на Майкъл Джексън, беше компрометирано", съобщава източник на в. "Сънди таймс", цитиран от БТА.

Този хакерски взлом е най-големият, осъществен срещу звукозаписна компания и е втори пробив в компютърната защита на "Сони". 

През месец март 2010 година "Сони мюзик" и наследниците на Джако сключиха рекорден за звукозаписната индустрия договор за 250 милиона долара. Чрез него корпорацията получи правото да издаде в следващите 7 години 10 нови албума с известни композиции и неиздадени студийни записи на покойния певец.

snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини