От х:

Днес в x:

Red Hot Chili Peppers идват в България

Една от най-великите съвременни рок групи – непокорните Red Hot Chili Peppers идват в България. Концертът ще е на 1 септември 2012 година на стадион Георги Аспарухов, съобщиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.

Създадена през 1983 година в Лос Андежилис, RedHot Chili Peppers е от онези рокгрупи, които остават траен отпечатък в музикалната история. Групата се състои от вокалиста Антъни Кийдис, китариста Джош Клингхофър, басиста Майкъл "Флий" Балзари и барабаниста Чад Смит. Музиката на "лютите чушлета" е прекрасна сплав от рок, фънк елементи, пънк препратки и хип хоп семпли. Текстовете на групата са повече от еклектични. От сексуални провокации, през оди за приятелството до личните драми на всеки един от членовете на бандата, техните парчета са истинско предизвикателство. Те са шокиращо огледало на вътрешния им непокорен свят.

Red Hot Chili Peppers са една от най-успешните рок групи с продадени над 60 млн. албума, включително 5 мултиплатинени LP -та.

През 1991 година групата издава супер успешният "BloodSugar Sex Magik", който я изстрелва на върха на музикалните класации и печели световно признание. Той реализира продажби от над 13 милиона и може да се похвали с едно от най-емблематичните парчета в историята на бандата – култовата "Under The Bridge". През 1998 година, след редица премеждия и промени, четиримата музиканта записват ударният мега албум "Californication", който продава над 15 милиона копия и става най-успешният в историята на Red Hot Chili Peppers. Три години по-късно на пазара се появява и култовият "By The Way", последван през 2006 година от двойния диск "Stadium Arcadium". Именно с него момчетата достигат челното място в родната Америка в класацията за най-продаван албум.

Red Hot Chili Peppers са номинирани многократно за Американските музикални награди и наградите на MTV. Групата е носител на 6 награди Грами: през 1993 година за "Най-добро хард рок изпълнение" за песента "Give ItAway"; през 2000 година за "Най-добра рок песен" за песента "Scar Tissue"; през 2007 година за "Най-добро рокизпълнение на дует или група" за песента "Dani California"; през 2007 година за "Най-добра рок песен" за песента "DaniCalifornia"; през 2007 година за "Най-добър рокалбум" за албума "StadiumArcadium"; през 2007 година за "Най-добра лимитирана компилация" за албума "StadiumArcadium".

На 26 август 2011 година четиримата музиканта издават дългоочаквания си десети подред студиен албум "I`m with You". Той дебютира директно на първо място в седемнадесет държави, сред които Великобритания, САЩ и Канада, стана #1 в чарта Rock and Alternative и оглави класациите Top Internet Albums и iTunes Top Alternative Albums. Това е първият албум за Red Hot ChiliPeppers след "StadiumArcadium". От тавата до момента са издадени два сингъла - "The Adventures ofRain Dance Maggie" и "Monarchy of Roses". Световното турне "I`m With You" официално започна на емблематичната дата 11 септември в Богота, Колумбия и ще продължи до 2013 година, като за щастие на хилядите български почитатели ще премине и през България.

Билетите за концерта на Red Hot Chili Peppers в София ще бъдат на цени от 70 до 150 лева и могат да бъдат закупени от: касата на зала "Арена Армеец", касата на Тикетпро в билетния център на НДК, онлайн на адрес www.ticketpro.bg или в касите на Тикетпро и неговите партньори в страната. Продажбата на билети стартира на 2 декември 2011 г. в 10:00 часа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини