От х:

Днес в x:

Том Джоунс вдъхнови 12 000

Легендарният Том Джоунс не беше миналата вечер в столичната зала "Армеец". От небето слезе лично Господ и с усмивка и букет от песни разказа истините от живота на над 12 000 екзалтирани фенове, предаде АСН.

"TOM JONES Е БОГ!" Този надпис оцелява вече близо 40 години върху стената на една жилищна сграда в София. Тя е на ул. "Цар Иван Асен" 7. Почти толкова време и най-верните фенове на Том го чакаха в България и накрая дочакаха чудото.

Към 20.30 ч осветлението в зала "Армеец" угасна изведнъж и бендът на сър Джоунс излезе на сцената. Веднага след музикантите се появи и той, издокаран в черен костюм.

Още на второто парче (SheТa A Lady) залата полудя. Последваха Thunderball с темата от филма за Джеймс Бонд "Агент 007" от далечната 1965 г. и вечното Whats New Pussycat.

Хора от всякакви възрасти плачеха и танцуваха едновременно. Сред публиката бяха забелязани Христо Стоичков, Веселин Маринов, Орлин Горанов, Камелия Тодорова и кой ли още не.

Потресени и очаровани, дори хора в пенсионна възраст не можеха да повярват, че този 71-годишен звяр още притежава такъв чудовищен гласов диапазон. И че пее с такава невероятна лекота, а междувременно напрежението се покачваше непрекъснато.

Дойде ред на I ll Never Fall In Love Again, което сър Том Джоунс изпя по начин, който би разплакал дори безчувствен убиец като Торкемада. Веднага гръмна и Sexbomb и залата изригна окончателно. На песен като тази гащичките сами ми падат, пошегува се дама на над средна възраст, почувствала се отново 20-годишна. После леко се поизчерви...

Том Джоунс пя парчета и от последния си албум Praise & Blame, промоция на който е сегашното му турне. Последва поредният парен чук. Това бе кавър на Burning Hell на Джон Лий Хукър. Ако си затвориш очите, няма начин пред теб да не оживее един от най-големите крале на блуса.

Без никакво забавяне дойде ред и на много от най-великите евъргрийни, създавани досега - Green, Green Grass Of Home, Detroit City и вечната Delilah. Те бяха представени в интересни нови версии, като малко преди това сър Джоунс разказа и спомени за срещите си с роклегендата Джери Ли Луис. Междувременно Том отпиваше по глътка вода от 12 големи стъклени чаши, наредени пред барабаните.

В момента, в който публиката реши, че градацията на купона е стигнала края, започна Mama Told Me Not To Come. Последва You Can Leave Your Hat On, като по време на парчето Том захвърли сакото си.

След това доразмаза феновете с If I Only Knew и It s Not Unusual и изчезна зад сцената. Музикантите довършиха парчето и после също се покриха. Последваха бурни овации и тропане с крака, залата за малко да рухне. Том и бендът му се върнаха, за да наградят публиката с още две песни. Първата беше Hey Pocky Way, по време на която геният представи бенда и двете вокалистки Лаура и Софи.

Последва игра и надпяване с феновете, след което прозвуча и последното парче за тази паметна вечер - Kiss. Благодаря! Ще дойдем пак и Бог да ви благослови, бяха последните думи на Том Джоунс пред столичната публика.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини