От х:

Днес в x:

Адел или Лейди Гага?

Най-голямoто музикално събитие на Стария континент са Европейските Музикални Награди на MTV. Тази година церемонията ще се състои в Белфаст на 6 ноември и обещава да бъде повече от гореща. Ще бъде ли оценена най-после отличничката на 2011 г. – Адел, предстои да научим съвсем скоро.

Въпреки че британската звезда разби всички класации за албуми и сингли, тя не успя да се сдобие с нито една статуетка от Видео Наградите на MTV през август. Ето защо и очакванията за реванш са големи. Гласовитата изпълнителка ще мери сили с Лейди Гага и Кейти Пери в категорията за певица на годината, като не по-малки са шансовете й за победа и в категорията за песен на годината, където в челен сблъсък с нейната "Rolling In The Deep" влизат още хита на Дженифър Лопез "On The Floor" и мелодичната "Grenade" на Бруно Марс.

В случай че Адел се размине с голямата победа, без съмнения ще я замести Лейди Гага. Ексцентричната звезда се радва на много номинации. Не е малка вероятността обаче тя да отстъпи статуетката за най-добро видео на Бионсе, а също и да загуби приза за най-добро поп изпълнение в полза на Бритни Спиърс или Риана.

Любопитно е, че Гага е номинирана още за най-добро изпълнение на живо. Тук обаче ще й се наложи да пребори Coldplay и Red Hot Chili Peppers, който също като нея ще доказват майсторството си с атрактивни изпълнения по време на самата церемония.

Coldplay ще представят на Европа "Paradise" – пилотния сингъл от най-новия им албум "Mylo Xyloto", който се появи на пазара тази седмица и с лекота продаде близо един милион копия. Групата е тотален фаворит в рок категорията на музикалните награди.

Сред изпълнителите най-големи шансове за победа имат Джъстин Бийбър, Давид Гета и Бруно Марс. И тримата ще забият на сцената в Белфаст, но ако съдим по миналогодишния вот само Бийбър ще си тръгне със статуетка.

MTV са подготвили грандиозна изненада за меломаните в Европа. За да отпразнува 40 години от създаването си, със специално изпълнение ще се представи легендарната група Queen. Те ще получат и почетната награда "Глобална икона" за изключителния си принос към музикалната индустрия.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини